Partits
Política 14/02/2023

Dues exregidores de Ciutadans s'afilien al PP

Es tracta de Noemí Getino, de Llucmajor, i Consuelo Fernández, de Calvià

2 min
Seu del PP.

PalmaDues exregidores de Ciutadans s'han sumat a les files del PP les darreres hores, segons han comunicat els populars. Es tracta de l'actual regidora de Comerç, Mercats, Fires i Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Llucmajor, Noemí Getino, i l'exportaveu de Cs a l'Ajuntament de Calvià, Consuelo Fernández.

Pel que fa a Getino, el PP ha destacat que "ha treballat en tot moment per a l'estabilitat del pacte de govern municipal", que encapçala el popular Éric Jareño, i "en benefici dels comerciants i veïns de Llucmajor". "El treball de Noemí ha funcionat molt bé i celebram la seva incorporació al Partit Popular, que és la casa comuna i alternativa de tots aquells que creuen en un projecte moderat i liberal per a Llucmajor i per a les Balears", ha assenyalat la candidata del PP a Llucmajor, Xisca Lascolas. Getino ha considerat que l'actual moment és "molt delicat, de pèrdua de llibertats, desprestigi de les institucions, legislació a la carta per preservar el poder, amb polítiques que divideixen i que pretenen homogeneïtzar tothom". Getino també ha lamentat que no es poden "esperar canvis de partits que s'acosten als que pacten amb nacionalistes i comunistes", sense estructures per dur a terme la idea de centre que hi ha en els seus programes.

Sandra Fernández, Noemí Getino, Llorenç Galmés i Xisca Lascolas.

Cal recordar que Ciutadans va rompre el pacte amb el PP a Llucmajor, després que aquest partit es negàs a expulsar de les seves files l'exregidor taronja Ginés Sáez. Després, el partit taronja va ordenar a Getino rompre aquest acord i la regidora es va negar a fer-ho. Aquest va ser el motiu perquè el partit taronja li obrís un expedient d'expulsió.

En el cas de la calvianera Consuelo Fernández, el PP ha remarcat que té les portes obertes "a tots aquells homes i dones que vulguin sumar en un projecte polític centrat a aconseguir el canvi que els veïns de Calvià necessiten i mereixen, després de vuit anys d'una esquerra incapaç de gestionar les seves demandes i necessitats". De fet, els populars es presenten com "l'única alternativa de centredreta a l'actual govern socialista, nacionalista i comunista". Segons Fernández, la causa de la seva afiliació al PP és que aquest partit és "l'únic que avui dia encarna els principis de centralitat i moderació que cerca la gent, així com la defensa de les idees liberals i reformistes".

Consuelo Fernández, en el centre de la fotografia.
stats