Política 11/02/2022

Divisió a l'oposició amb el bloqueig de places turístiques que preveu la nova llei

El Pi avala el decreixement, el PP veu "amb bons ulls" només la limitació, i Ciutadans s'hi posiciona "totalment en contra"

Miquel Crespí
1 min
Hotel Melià a Magaluf.

PalmaUna de les mesures estrella de la nova llei turística que s'ha aprovat avui, en un Consell de Govern extraordinari via decret llei, és la limitació a les places turístiques amb l'objectiu d'evitar la massificació. Aquesta nova regulació ha provocat posicionaments contraris en els partits de l'oposició balear.

"Estam a favor de la circularitat, de la sostenibilitat, de la millora de les condicions laborals dels treballadors i de la limitació de places turístiques", ha afirmat avui el portaveu del PP, Antoni Costa, en una primera valoració de la llei. "Però el que veim perillós és el decreixement, amb aquestes qüestions s'ha d'anar alerta". En canvi, la diputada d'El Pi, Lina Pons, defensa el decreixement. "Hi apostam, està bé que es redueixin places, però a través de canvis d'ús d'establiments turístics obsolets", ha declarat. Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha rebutjat totalment aquesta mesura. "Estam en contra del bloqueig de places", ha destacat.

Així i tot, els tres partits s'han mostrat contraris a "les maneres" amb què el Govern ha aprovat la regulació del major sector de les Balears. "Són unes maneres vergonyoses, el decret llei està reservat a la urgència, i Armengol i Negueruela l'utilitzen de manera massiva", ha apuntat el portaveu 'popular'. Guasp ha estat més dura en la seva valoració, afirmant que el conseller de Turisme, Iago Negueruela, "va mentir a la seu parlamentària, va assegurar que hi hauria un projecte de llei, i és un insult que es faci amb un decret". Igualment, els tres grups han anunciat que demanaran tramitar la llei com a projecte per "aportar-hi qüestions no incloses en el decret que volem discutir".

stats