Política 10/12/2019

El director de l'EBAP deixarà el seu càrrec a final d'any

Segons la Conselleria d'Administracions Públiques, aquesta decisió és anterior a l'escàndol de la filtració de les preguntes d'unes oposicions

Maria Llull
2 min
La consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro

PalmaEl director de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), Jaime Tovar, deixarà el seu càrrec abans que acabi el 2019, segons ha anunciat aquest dimarts la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro.

Fonts de la Conselleria han insistit a desvincular aquesta decisió de l'escàndol de la filtració de les preguntes d'unes oposicions que s'havien de fer el 14 de desembre, les quals varen haver de ser ajornades per aquest motiu i es duran a terme entre el 15 de febrer i el 15 de març. De fet, Castro ha assegurat que Tovar anuncià la seva decisió el passat juliol, encara que també va comunicar que continuaria en el seu càrrec fins a final d'any per donar temps a trobar-li un substitut.

El diputat del PP, Juan Manuel Lafuente, ha interpel·lat la consellera aquest dimarts en el ple del Parlament, i ha demanat explicacions sobre la filtració de les preguntes de les oposicions. "El tribunal estava format per funcionaris de l'EBAP o d'altres conselleries? Quin material s'ha sostret? Es canviarà el gerent? Es dirà qui en són els responsables?", ha demanat Lafuente durant la seva intervenció, en què també ha reclamat una explicació a Castro sobre si és cert que hi ha funcionaris que també feien "de preparadors" dels aspirants.

Per la seva banda, Isabel Castro ha insistit que va ser "el tribunal encarregat de les proves" el que "sol·licità l'ajornament" del primer examen –tipus test–, després de manifestar "dubtes sobre la cadena de custòdia" de les preguntes". Així mateix, Castro també ha volgut destacar que aquesta prova encara "no s'havia acabat de confeccionar". La consellera ha explicat que la informació que es va filtrar va ser "el banc de preguntes que s'utilitza per elaborar l'examen".

Segons Castro, aquests dubtes fan que es "reiniciï tot el procés", perquè "és l'única opció davant qualsevol sospita d'irregularitat". "Ara cal elaborar nous bancs de preguntes, però això no afecta altres procediments, perquè tots són independents", ha comentat.

A més, la consellera ha reiterat que el Govern ha obert una investigació per esbrinar què ha passat amb aquestes preguntes, de la qual s'encarrega "un funcionari de la Comunitat Autònoma", concretament un inspector. "Prendrem les mesures oportunes en funció dels resultats de la investigació", ha dit.

stats