Política 24/09/2018

El ple del Mercadal debatrà la possibilitat de regular l'accés de vehicles a Cavalleria

El far de Cavalleria està catalogat de màxima protecció ambiental i és una de les ubicacions més visitades en temporada alta

Ivan Martín
2 min

Es MercadalL'agrupació d'electors de l'Estesa del Mercadal demanarà dimecres en el ple de l'Ajuntament que l'equip de govern, que encapçala el socialista Francesc Ametller, dugui a terme les actuacions necessàries per regular, a partir de la pròxima temporada turística, l'accés dels vehicles de motor al far de Cavalleria en els dies i hores de més afluència de persones. L'objectiu d'aquesta proposta és garantir la seguretat dels usuaris i la preservació de l'entorn natural.

El far de Cavalleria és una de les visites obligades per a milers de visitants que no volen perdre's la posta de sol.

El portaveu de l'Entesa, Damià Coll, assegura que "el Consistori és qui ha de valorar la necessitat d'implantar un petit servei de transport públic. Nosaltres apostam per un vehicle elèctric de reduïdes dimensions". A més, Coll destaca que aquesta problemàtica que s'ha escenificat durant l'estiu s'ha erigit en un "conflicte de seguretat viària, ja que si es produeix alguna emergència a la zona, resulta impossible l'accés d'ambulàncies, bombers o la policia". Per tot plegat, el portaveu de l'Entesa admet que el més idoni és potenciar "un transport per dies i hores concretes que parteixi des de l'aparcament de la platja de Cavalleria, mesura que garantiria l'accés a altres espais que concentren un important nombre de residents i visitants, com el port de Sanitja i Cala Viola".

El far de Cavalleria està catalogat de màxima protecció ambiental i és una de les ubicacions més visitades en temporada alta a causa de la seva idoneïtat per presenciar la posta del sol. Tot i que l'Ajuntament habilità una zona d'aparcament per a 30 places, la majoria dels vehicles estacionen en els marges de l'estret camí, fet que provoca importants col·lapses circulatoris. L'Ajuntament del Mercadal gestiona les instal·lacions del far de Cavalleria, el promotor de l'aparcament i els miradors, atès que té les competències de l'ordre públic del municipi. L'Entesa també ha deixat la porta oberta a la intervenció del Consell Insular de Menorca.

stats