Constructors
Política 09/02/2024

Demanen al Govern autoritzar les entitats de col·laboració urbanística per agilitzar tràmits de llicències

També han advertit que actualment es viuen "moments bastant conflictius" que en qualsevol moment pot impactar en els preus

ARA Balears
2 min
L'Associació de Constructors de les Balears ha demanat al Govern que autoritzi i reguli per llei les entitats de col·laboració urbanística

PalmaL'Associació de Constructors de les Balears han demanat al Govern que autoritzi i reguli per llei les entitats de col·laboració urbanística (ECUS) per agilitzar la tramitació de les llicències municipals per construir habitatges. Així ho han explicat aquest divendres, després de reunir-se en el Consolat de Mar, amb la presidenta de l'Executiu, Marga Prohens, la directora general de l'associació, Sandra Verger i el vicepresident, Climent Olives.

En aquest sentit, Verger ha detallat que han sol·licitat que s'autoritzin i es regulin legalment aquestes entitats per agilitzar els terminis de tramitació de llicència. "És un punt molt important que es pugui donar autorització a aquestes oficines externalitzades". Així mateix, en la línia de l'agilització de la burocràcia, des de l'associació han sol·licitat a l'Executiu autonòmic que, en totes les seves licitacions d'obra superiors a un any de duració, incorporin la revisió de preus per evitar més obres desertes.

Per la seva banda, la directora general ha recordat que l'any passat es tancaren 91 obres desertes amb un import d'inversió de 69 milions d'euros, "fet que constata que hi ha d'haver un canvi en la contractació pública". A més, ha advertit que actualment es viuen "moments bastant conflictius" que en qualsevol moment poden impactar en els preus, fet pel qual també han reclamat que s'incrementi al 17% el marge de despeses generals de les empreses.

D'altra banda, el vicepresident ha explicat, en declaracions als mitjans després de la reunió amb Prohens, que entre les seves reivindicacions a l'Executiu es troba també "mirar la requalificació del sòl", ja que "hi ha poques vacants per fer habitatge assequible". Així mateix, ha dit estar "estranyat" pel fet que alguns ajuntaments de les Balears hagin renunciat o rebutjat el decret d'emergència residencial, que conté, entre altres mesures, la reconversió de locals comercials en habitatge.

stats