Política08/09/2018

La CUP podria intentar obtenir representació a Cort el 2019

La formació estaria intentant fer una candidatura que fos vista amb bons ulls per tot el moviment de l’Esquerra Indepentista

J. Ribas

PalmaAlgunes fonts apunten que el nucli de la CUP Palma, l’únic que hi ha a les Illes Balears, podria intentar bastir una candidatura anticapitalista per a les eleccions municipals del 2019. La formació estaria intentant fer una candidatura que fos vista amb bons ulls per tot el moviment de l’Esquerra Indepentista i grups com Arran, però també per part de l’activisme més crític, com Ciutat per qui l’Habita i altres col·lectius veïnals.

Si es duu a terme, la participació als comicis serà probablement amb un nom diferent al de CUP Palma i està pràcticament descartada qualsevol col·laboració amb MÉS. Tot i això, la CUP Països Catalans organitza el 14 i 15 de setembre una escola d’estiu a la localitat principatina de Sant Cugat. Una de les sessions es titula “Alternatives contra el poder corporatiu” i hi participarà la regidora de MÉS i presidenta d’Emaya, Neus Truyol. L’objectiu de la taula rodona és debatre “per posar en qüestió moltes de les polítiques municipals que estan aliades amb grans corporacions i multinacionals encarregades de gestionar els serveis públics”. Gairebé tots els participants a l’escola d’estiu són propers a la CUP, però no tots hi militen. Amb la convidada, la CUP nacional exhibeix un interès i una sintonia que no és tan òbvia quan es trasllada a l’àmbit palmesà.