Política 24/06/2015

Cristina Cifuentes, nova presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies als vots de Ciutadans

La popular ha estés la mà a PSOE i Podem han carregat contra la gestió dels governs d'Ignacio González i Esperanza Aguirre

Europa Press
1 min
Cristina Cifuentes és la nova presidenta de la Comunitat de Madrid

MadridCristina Cifuentes ha estat escollida presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies als 48 vots del PP i 17 de Ciutadans, amb qui va arribar a un acord d'investidura en base a 76 compromisos, el compliment dels quals serà revisat per una comissió de control.

Després de dues jornades parlamentàries de debat d'investidura, que han estat marcades per l'arribada d'un "temps nou" en política, no només per l'entrada de dos partits a l'Assemblea de Madrid sinó per les paraules de la mateixa Cifuentes apel·lant a un "projecte propi" per la Comunitat de Madrid, l'exdelegada del govern a la mateixa comunitat ja s'ha convertit en la cinquena presidenta autonòmica, la quarta del PP.

Al llarg de la sessió, la nova presidenta ha posat sobre la taula l'oferiment d'un pacte d'estabilitat en matèria d'educació, sanitat i regeneració política i ha dedicat gran part del seu discurs a estendre la mà a l'oposició perquè, al seu parer, els ciutadans necessiten diàleg.

Ara bé, tot i les ofertes de Cifuentes, el PSOE i Podem han carregat contra la gestió dels governs d'Ignacio González i Esperanza Aguirre (tots dos presents a la sala) al llarg d'aquests anys. Han denunciat els casos de corrupció i l'aposta per la privatització de serveis públics, i han arribat a demanar una auditoria dels últims vuit anys de govern a la comunitat.

stats