Política 19/12/2018

Costa destaca la lluita a favor de la igualtat de la Conselleria de Presidència gràcies a l'augment de pressupost

El PP critica que l'increment de la partida de l'Institut Balears de la Dona sigui només gràcies a l'aportació del govern espanyol

Carles Tudurí
2 min
Pilar Costa, en el Parlament durant la defensa dels seus pressupostos.

PalmaLa consellera de Presidència, Pilar Costa, ha destacat aquest dimecres durant la defensa dels seus pressupostos davant el ple del Parlament l'impuls que s'ha donat des del seu departament a les polítiques d'igualtat i ha remarcat sobretot l'increment de la partida que durant el 2019 s'ha previst per a l'Institut Balear de la Dona, que enguany gestionarà un total de 7,2 milions d'euros.

L’increment d'aquest pressupost és per la injecció, per part de l’Administració de l’Estat, de 4 milions d’euros a les Illes Balears a través del Pacte d’Estat contra les violències masclistes.

El portaveu del Partit Popular, Juan Manuel Lafuente, ha criticat que l'increment de fons d'aquesta entitat sigui només gràcies a l'aportació de l'Estat i ha recordat que les Illes estan al capdavant de tot l'Estat en denúncies per violència masclista. També ha considerat que la Conselleria té una falta clara de transparència i que només s'ha augmentat el pressupost per a personal i publicitat institucional. Per això, havia presentat una esmena a la totalitat, l'únic partit que ho ha fet. Lafuente ha demanat, a més, que el Govern compleixi dins l'Administració pública els plans d'igualtat, ja que considera que de moment no ho està fent.

Costa ha destacat que el 30% de les esmenes rebudes s'han aprovat en comissió per tal de millorar aquests comptes públics per al 2019.

Pressupost

L'augment de la dotació per a polítiques d’igualtat és una de les xifres més destacables d’uns comptes que també incorporen, com a novetat, partides per a l’organització de les eleccions autonòmiques i als consells insulars i per a l’impuls del desplegament de la Llei d’accessibilitat universal. La Conselleria de Presidència preveu una despesa per a l'any que ve de 35.553.062 euros, una xifra que suposa un augment del 24,8% respecte dels comptes d'enguany.

A les eleccions es preveu destinar-hi 1,9 milions d’euros, 600.000 euros dels quals corresponen a l’avançament de les subvencions perquè els partits polítics puguin fer front a les despeses de la campanya electoral i 1,3 milions estan destinats a l’organització dels comicis. Aquesta darrera xifra representa un estalvi de 100.000 euros respecte de les eleccions de l’any 2015. Pel que fa a la partida que es destina al manteniment i la conservació del complex de Marivent, es redueix un 9,76% i arriba així a un 30% de reducció comparat amb l’any 2015.

En aquests pressupostos també hi destaca l’impuls de l’administració electrònica. Al llarg de 2019 es continuarà amb la implantació i consolidació dels serveis d'administració electrònica del Govern i el seu sector públic instrumental, i es configurarà el sistema d'arxiu electrònic únic, juntament amb els processos d'adaptació d'aplicacions corporatives a les noves eines d'administració electrònica.

stats