Política 28/02/2024

Cort destinarà 2,7 milions d'euros a construir l'escoleta de Son Gibert

El futur centre tindrà set aules que podran acollir fins a 110 alumnes

ARA Balears
2 min
Façana de l'Ajuntament de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres destinar 2,7 milions d'euros a les obres de construcció de l'escoleta de Son Gibert, a Palma. Així ho ha anunciat la portaveu de Cort, Mercedes Celeste, i ho ha recollit Europa Press. D'aquesta manera, el futur centre de primer cicle d'Educació Infantil s'ubicarà al carrer de l'Eucaliptus, a Palma, i tindrà set aules, una addicional i una altra de suport, que podran acollir fins a 110 alumnes d'entre zero i tres anys.

Les obres tindran un termini d'execució de 18 mesos, una vegada s'hagi adjudicat el contracte. Així, Celeste ha destacat que es tracta d'un centre "molt necessitat i reivindicat" i ha criticat que l'antic govern municipal en va prometre la construcció, però que la ciutadania "fa vuit anys que espera el centre escolar en aquesta zona". "Podem dir que amb el pressupost es pot donar sortida a la necessitat i que la licitació ja es pot publicar", ha remarcat.

Prestacions d'urgència social

D'altra banda, s'ha aprovat el catàleg de prestacions econòmiques municipals d'urgència social per al 2024 incloent-hi algunes modificacions. La portaveu ha subratllat que s'ha creat el concepte de menjador d'activitats d'estiu en centres per a persones amb discapacitat amb un màxim de 300 euros al mes. Aquest canvi respon a la diferència que hi ha entre els preus dels serveis per a persones i col·lectius amb discapacitat i els serveis per a col·lectius generals.

A més, s'ha suprimit el límit de 400 euros mensuals en les prestacions per a habitatge, però es manté el límit anual de 3.600 euros. D'altra banda, s'ha ampliat l'edat dels beneficiaris de les beques d'inserció per donar cobertura als joves de fins a 16 anys i s'ha augmentat la quantia de la beca de centre de dia per a menors fins a 325 euros.

stats