Política 06/12/2018

Consellers i diputats participen en una tancada als Caputxins de Sarrià en suport als presos en vaga de fam

L'acció inclou un dejuni de 24 hores i conferències, en les quals han intervingut Carles Puigdemont i Marta Rovira per videoconferència

Núria Orriols / Agències
2 min
Consellers i diputats arriben aquest dijous als Caputxins de Sarrià per participar en una tancada en suport als presos polítics. L'acció inclourà un dejuni de 24 hores

BarcelonaDiversos consellers i diputats participen aquest dijous en una tancada als Caputxins de Sarrià en suport als presos polítics i exiliats i, en concret, als que estan empresonats i fan vaga de fam: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. La tancada ha començat a les nou del matí i està previst que duri fins demà a la mateixa hora.

És una iniciativa impulsada per la plataforma Prou Ostatges, que coordina totes les accions que sorgeixin en aquest sentit i a la qual donen suport partits i entitats sobiranistes.

Al llarg del dia hi haurà diverses activitats, entre les quals un dejuni de 24 hores per expressar-los la solidaritat i també conferències. Durant el matí hi ha hagut les intervencions via videoconferència de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Waterloo, i de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, des de Ginebra.

Hi participen la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i els consellers Damià Calvet i Laura Borràs. Entre els diputats, n'hi ha de JxCat, com Albert Batet, Eduard Pujol o Francesc de Dalmases, o d'ERC, com Sergi Sabrià, Lluís Salvadó o Ruben Wagensberg. Pel que fa a la CUP, el diputat Carles Riera preveu fer un dejuni de 12 hores.

L'acció es fa coincidint amb l'aniversari de la Constitució espanyola, quaranta anys després de la seva aprovació.

Acollida del pare Joan Botam

El pare Joan Botam ha fet l’acollida als diputats i consellers que han volgut sumar-se al dejuni. El caputxí ha celebrat l’acció dels polítics presos i la seva “actitud de lluita i justícia per la llibertat”, especialment amb els que han començat una vaga de fam. “És un gest d’una dignitat enorme i que potencia la fortalesa moral i la d’un poble que tira endavant, no pas per les armes sinó obert i dialogant”. “És un gest que està perfectament en sintonia amb l’espai on ens trobem”, ha afegit.

El president de la Generalitat, Quim Torra, no hi acudirà perquè està de viatge oficial a Eslovènia. Amb tot, a través de Twitter hi ha donat suport. El cap de l'executiu té previst reunir-se a primera hora a Ljubljana amb l'expresident d'Eslovènia i després té una trobada amb l'Associació d'Escriptors Eslovens. A dos quarts de cinc de la tarda farà una conferència sobre Catalunya a l'Ajuntament de la capital eslovena titulada 'De la gàbia constitucional espanyola a la llibertat'.

Pilar Calvo serà la portaveu dels presos en vaga de fam

D'altra banda, en un comunicat els presos polítics han anunciat que la periodista Pilar Calvo exercirà de portaveu oficial de la vaga de fam. Calvo els ha visitat aquest dimecres al matí i, en sortir de la presó, ha dit: "Estan forts, determinats, serens i agraïts". "És un acte polític de denúncia al bloqueig premeditat del TC als recursos d'empara i, al mateix temps, un dels gestos més pacífics i no violents".

stats