Tribunals
Política 15/04/2024

El Consell retreu que el PSIB no reclamés el cànon del bar de l'hipòdrom

La institució està immersa en un procés judicial per demanar a l'antiga concessionària el pagament de 345.000 euros

ARA Balears
1 min
L'hipòdrom Son Pardo.

PalmaEl Consell de Mallorca ha censurat que l'expresidenta de la institució, Catalina Cladera, pogués haver arribat a un "acord verbal" o "s'oblidàs de fer la seva feina" per reclamar les mensualitats del cànon a l'anterior empresa concessionària del restaurant de l'hipòdrom Son Pardo. Així ho ha indicat el conseller de Presidència, Antoni Fuster, segons ha recollit Europa Press, després que s'hagi donat a conèixer el procés judicial en què s'ha vist immersa la institució insular per demanar a l'antiga concessionària l'abonament de 345.000 euros, com ha avançat Diario de Mallorca.

Fuster ha assegurat que es tracta d'una notícia "preocupant" perquè afecta negativament els ingressos del Consell, de manera que, des del seu punt de vista, demostra una "irregularitat" i una "nefasta gestió" per part de l'anterior equip de govern.

En aquest sentit, ha demanat per què l'anterior presidenta del Consell va dir a la concessionària que, en lloc de pagar 20.000 euros de cànon mensual, en pagàs només 400" i que això "ho fes de manera verbal", ja que "un contracte verbal no és acta en l'Administració pública". Així mateix, Fuster ha exigit que Cladera "surti a donar totes les explicacions" sobre aquest tema, que ha causat un "greu perjudici" a les arques del Consell.

Finalment, ha puntualitzat que aquesta reclamació està en mans de l'advocacia del Consell, perquè la "responsabilitat" de l'actual equip de govern és que la institució "no es vegi perjudicada" per la "nefasta gestió" de Cladera, de manera que ha aclarit que demanaran a l'empresa la quantitat perquè "estava signat en un contracte".

stats