Política 06/07/2019

El ple del Consell de Menorca investeix per majoria Susana Mora com a presidenta

La socialista rep el suport de MÉS per Menorca i Unides Podem, mentre que el PP i Ciutadans hi voten en contra

Iván Martín
2 min
El ple del Consell de Menorca investeix per majoria Susana Mora com a presidenta

MaóLa socialista Susana Mora s'ha convertit aquest dissabte en la presidenta del Consell de Menorca pels pròxims quatre anys. Mora ha estat investida gràcies al suport de MÉS per Menorca i Unides Podem. La sala de plens de la institució ha acollit l'acte de proclamació de Mora enmig d'un ambient festiu i una gran expectació. Mora ha rebut el suport de vuit consellers, mentre que cinc s'hi han expressat en contra.

En el seu discurs, Mora ha reivindicat la feina feta en la legislatura anterior. "Volem continuar amb il·lusió i responsabilitat", ha dit. La socialista ha destacat la "solidaritat, diversitat i el diàleg que representa exercir de presidenta de la màxima institució menorquina". La presidenta també ha emfatitzat la sensibilitat d'un govern "feminista, amb presència de més dones que homes". Un executiu insular que, segons la socialista, representarà els valors del "progressisme, d'esquerres i que apostarà pel benestar i la prosperitat". Entre les qüestions i projectes enumerats, Mora ha posat damunt la taula "la reconversió del Verge del Toro, a Maó, i la transició energètica". En aquest sentit, Susana Mora ha recordat que "el nostre futur depèn de les energies netes, no podem patir una altra apagada".

D'altra banda, Mora ha enumerat altres temes, com el tractament de l'aigua, els residus, la preservació mediambiental i la futura tramitació a càrrec del Parlament balear de la Llei de la Reserva de la Biosfera, una eina que per la presidenta de la institució "és bàsica per finançar i dotar de contingut la proposta que s'elaborarà des de Menorca". Ha expressat agraïment també pels empresaris i sindicats per la seva feina a la societat insular, i ha detallat els principals reptes que hauran d'encarar: "diversitat econòmica, millores en la connectivitat marítima i aèria, amb especial atenció a Barcelona i les principals capitals europees, a més de la mobilitat mitjançant el transport públic eficient i suficient".

Pel que fa a la carretera general, Susana Mora ha reconegut la necessitat de "finalitzar-ne les obres en aquest mandat" i aprovar les modificacions del Pla Territorial Insular. "Som a temps de canviar d'hàbits per oferir el millor que tenim; platges, paisatge, patrimoni i la seva gent", ha afirmat. Per acabar, la socialista ha fet una crida a la lluita contra la violència masclista: "Les dones volem viure i sentir-nos segures, combatrem com a prioritat qualsevol violència de sexe", ha assegurat.

stats