Política 02/08/2018

El Consell de Menorca substituirà l'edificació de Rafal Rubí per una rotonda en superfície

La institució qualifica la decisió d'interès públic i argumenta que l'equip de govern és exemplar en la protecció del patrimoni històric i dona un valor afegit a la candidatura de Menorca Talaiòtica

Joan Civil
2 min
La polèmica construcció serà finalment eliminada i el Consell apostarà per una rotonda a superfície.

MaóL'equip de govern del Consell Insular de Menorca ha anunciat la decisió de substituir el viaducte de Rafal Rubí per una rotonda en superfície, després del resultat de l'informe sobre les afectacions visuals al paisatge de l'entorn d'aquesta ubicació, realitzat per Rafael Mata i Daniel Ferrer, a petició del Servei de Patrimoni de la màxima institució insular menorquina. El document considera molt negativa la finalització de l'estructura actual, ja que es troba a mig construir.

A causa de l'afectació visual que representaria per a les navetes de Rafal Rubí, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha traslladat al Departament de Mobilitat la necessitat d'iniciar el procés d'eliminació del viaducte de Rafal Rubí. La proposta definitiva s'aprovarà en el ple de setembre del Consell. El conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto, ha assegurat que "començarem immediatament els treballs tècnics per valorar la possibilitat de la proposta de l'equip de govern. Abans, de la revisió del projecte de la carretera general i la demolició del viaducte hauran se n'haurà de tractar al ple". El Consell ha avisat que l'eliminació de la infraestructura comportarà un cost econòmic afegit, tot i que no ha transcendit.

El Consell Insular qualifica la decisió adoptada d'interès públic i argumenta que la iniciativa de l'equip de govern és exemplar en la protecció del patrimoni històric de l'illa, ja que atorga un valor afegit a les aspiracions de la candidatura Menorca Talaiòtica. En aquest sentit, la institució ha detallat que una altra alternativa seria perjudicial per als interessos patrimonials perquè transmetria un missatge negatiu a ICOMOS i la UNESCO. Finalment, Miquel Preto s'ha mostrat convençut que "qualsevol altra alternativa que no sigui en superfície tindria un idèntic impacte visual negatiu sobre les navetes de Rafal Rubí. Una rotonda en superfície també garantiria la seguretat dels usuaris".

stats