Política 30/10/2019

Menorca destina 23.400 euros a cinc projectes d'investigació de la Reserva de la Biosfera

Contribuiran a ampliar el coneixement científic de la Reserva des de diferents vessants i també al desenvolupament sostenible

Ivan Martín
2 min
La investigació de la Reserva de la Biosfera és clau per determinar l'estat i les accions futures per a garantir la seva sostenibilitat.

MaóEl Consell de Menorca, a través de l’Agència de la Reserva de la Biosfera, subvencionarà cinc projectes relacionats amb la investigació ambiental. La xifra total dels ajuts s’eleva a 23.400 euros. Per a enguany, la convocatòria preveia un màxim de 5.000 euros per sol·licitud, prioritzant les línies concretes d’investigació establertes d’acord amb les necessitats específiques detectades a la Reserva de la Biosfera en el seu pla d’acció. Després del repartiment, es podria aprovar un sisè projecte, per l’import restant de 1.600 euros.

Els projectes que seran becats aborden diferents estudis que contribuiran a ampliar el coneixement científic de la Reserva des de diferents vessants i també al desenvolupament sostenible de Menorca. Aquests han estat: 'Biodiversitat i contribució dels insectes pol·linitzadors pel manteniment dels ecosistemes de Menorca', presentat per Imedea (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats); 'Contribució al coneixement dels lepidòpters insulars i el seu ús com a indicadors de la qualitat dels hàbitats i el canvi global', presentat per la Fundació Universitat-Empresa Illes Balears; 'Els ecosistemes bentònics del nord de Menorca: un oasi inexplorat?', presentat per Andreu Santin Muriel; 'Els líquens epífits com a indicadors del canvi global en el medi natural i urbà de Menorca', presentat per Joana da Silva Mendes, i 'Aproximació genètica a la conservació del dafne menorquí, un endemisme amenaçat i en regressió', presentat per la UIB.

Tots els projectes presentats han estat valorats i analitzats individualment per una comissió avaluadora formada per tècnics del Departament de Medi Ambient del Consell Insular. En la seva puntuació s'han tingut en compte, entre d'altres, el rigor científic dels projectes, la possible incidència dels resultats en la salvaguarda i protecció de la gestió de la Reserva de la Biosfera, la possible incidència dels resultats obtinguts en el coneixement i la difusió dels valors de la Reserva de la Biosfera, els recursos propis invertits en la investigació o el currículum de les persones a càrrec de la realització del projecte.

stats