Política 05/10/2023

El Consell de Menorca demana que Madrid es comprometi a sufragar el cost de la gratuïtat del transport públic

Dels 2,9 milions d'euros anunciats per l'Estat per destinar a la gratuïtat del transport públic a Menorca, només se n'han transferit 370.000

Iván Martín
1 min
Vilafranca amb el diputat del PP i senador per Menorca.

MAÓEl president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, s'ha reunit aquest dijous amb el senador per Menorca, Cristóbal Marqués, i el diputat del PP al Congrés, Joan Mesquida, amb l'objectiu de traslladar al govern espanyol la necessitat d'agilitzar el pagament de la bonificació del transport públic.

El motiu és que el Consell Insular encara no ha rebut tots els fons promesos per l'executiu de Pedro Sánchez, cosa que provoca que el manteniment de la gratuïtat del transport públic sigui una incertesa, segons els dirigents populars. De fet, dels 2,9 milions d'euros anunciats per l'Estat per destinar a la gratuïtat del transport públic a Menorca, només se n'han transferit 370.000.

A més, durant la reunió, Vilafranca, Marqués i Mesquida també han acordat sol·licitar a l'executiu central que prorrogui i garanteixi la gratuïtat del transport públic durant el 2024. La trobada d'aquest dijous s'emmarca en la col·laboració i el treball conjunt entre el diputat, el senador i el Consell Insular de Menorca per fer possibles les millores que necessita l'illa i que impliquen el govern de l'Estat. Vilafranca plantejarà les mateixes qüestions a l'altre diputat al Congrés, el socialista Pepe Mercadal, amb qui es reunirà durant els pròxims dies.

stats