Política 10/06/2020

El Consell de Menorca aprovarà en el ple del pròxim dilluns el nou Pla de residus

Dels 34,7 milions d'euros previstos per a inversions, 19,7 ja s'estan executant

Ivan Martin
2 min
El Pla de Residus inclou millores importants a les diverses instal·lacions de l'illa.

MaóEl Consell de Menorca aprovarà en el ple del pròxim dilluns el nou Pla de residus per a l'illa. El document encara la recta final de la tramitació després de superar, favorablement, la comissió tècnica assessora d'Urbanisme i Ordenació del Territori, així com la comissió d'Economia i Serveis Generals. La consellera de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, ha destacat, durant la presentació del pla, la importància de gestionar d'acord amb uns criteris sostenibles, en línia amb la Reserva de la Biosfera.

"És una prioritat per a l'equip de govern. Aviat disposarem d'unes instal·lacions modernes que han de servir de model per a altres territoris. Incidirem en les tres erres, reduir, reciclar i reutilitzar, però no oblidem que el millor residu és aquell que no es produeix i, per tant, cada ciutadà té un paper fonamental", assenyala Salord.

El pla proposa dos sistemes de recollida separada: el porta a porta mitjançant un calendari setmanal de recollida per a cada fracció, i la recollida en àrees per contenidors. Els usuaris pagaran en funció de les quantitats de residus que generin, i es bonificarà els particulars i empreses que col·laborin amb la separació. D'altra banda, es preveu aplicar mesures com l'impost del compostatge domèstic i comunitari i la implementació de circuits d'aprofitament d'aliments en centres educatius, mercats i supermercats, restaurants, hotels o centres sanitaris.

En matèria d'infraestructures, el pla inclou millores a la planta de tractament de residus de Milà, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als abocadors clausurats de Milà I i Milà II. A més, s'actuarà en les deixalleries de Maó i Ciutadella, així com a la planta de residus voluminosos. La inversió total del Pla de residus és de 34,5 milions d'euros per als pròxims sis anys. Un 57,2% d'aquests, 19,7 milions d'euros, són inversions que actualment s'estan executant.

stats