Política20/02/2020

El Consell de Menorca manté que ha actuat amb diligència en el cas dels menors

La institució convocarà una reunió amb tots els agents socials implicats

Ivan Martin

MaóEl Consell de Menorca ha fet públic aquest dijous un comunicat en el qual assegura haver actuat amb "responsabilitat i diligència" i de manera "contundent, ferma i valenta" davant la trama d'explotació sexual de menors que investiga la Policia Nacional i que ha afectat, presumptament, diverses adolescents tutelades per la institució. Cal recordar que les últimes hores el Partit Popular i Vox han acusat la consellera insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, d'enganyar la ciutadania i n'han demanat la dimissió.

En un comunicat, la màxima institució a l'illa ha recordat que la detenció dels quatre adults ha estat conseqüència de la informació que varen traslladar des de la Casa de la Infància de Maó a les autoritats judicials i policials, a banda de les pertinents denúncies pels fets ocorreguts, que, presumptament, consistien a obtenir els favors sexuals de les joves a canvi de drogues i doblers.

Cargando
No hay anuncios

A més, el Consell entén que les denúncies han motivat "un seguit d'informacions que deixen entreveure una problemàtica que podria anar més enllà dels fets concrets i que requereix la màxima coordinació i contundència d'acció". Per aquest motiu, la institució convocarà una reunió amb tots els agents implicats, des de sectors educatius i corporacions locals fins a les forces de seguretat, amb l'objectiu de fer un front comú per garantir la seguretat i els drets dels menors.