Política 16/05/2022

El Consell de Mallorca gestiona 49 projectes amb fons europeus, 13 dels quals ja s'han aprovat

Aquestes convocatòries estableixen "un nou marc d'actuació", segons el conseller de Presidència, Javier de Juan

ARA Balears
1 min
Cicle formatiu sobre l'Estratègia d'Inversions de les Balears, amb la presència de De Juan

PalmaEl Consell de Mallorca està gestionant 49 projectes amb fons europeus, 13 dels quals ja estan aprovats per un valor de 23 milions d'euros. A més, 15 estan pendents de resolució, que suposarien 16 milions d'euros, i 21 estan en fase d'elaboració. El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha destacat en un comunicat que aquestes convocatòries estableixen "un nou marc d'actuació" que implica "una mirada més estratègica" i orientada a l'acció efectiva, i que suposen "un nou impuls" a canvis i transformacions "ja iniciats".

De Juan, qui ha participat en el cicle formatiu sobre l'Estratègia d'Inversions de les Balears, i la seva execució en el marc del Pla de Recuperació per a Europa, també ha assegurat que des del Consell es fa un "treball intens" desenvolupant les possibilitats que ofereixen els fons, ja sigui impulsant projectes propis o a través de l'Oficina de Fons Europeus (OFE), creada el setembre del 2021, per donar suport i assistència als municipis de menys de 20.000 habitants.

En aquest sentit, des d'aquesta oficina s'ha assessorat un total de 46 municipis i tres mancomunitats, i actualment han presentat sol·licitud, o l'estan preparant, 32 municipis i una mancomunitat a sis convocatòries distintes dels fons Next Generation. El conseller també ha incidit en el compromís de la institució per aconseguir "una bona distribució territorial" dels fons, amb projectes "transformadors" i "resultats reals".

Les prioritats estratègiques del Consell amb l'ajuda dels fons europeus tenen com a objectiu l'impuls de projectes relacionats amb el desenvolupament sostenible, l'economia circular i la sobirania alimentària i energètica, entre d'altres.

stats