Pressupostos
Política 10/06/2024

El Consell i el Govern reclamen a l'Estat els 230 milions d'euros del conveni de carreteres de Mallorca

Asseguren que el govern de Pedro Sánchez "ha donat l'esquena als mallorquins"

ARA Balears
2 min
El trànsit creix a l’estiu un 30% a les vies més turístiques

PalmaFront comú del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears per reclamar al govern espanyol que els pagui els 230 milions d'euros del conveni de carreteres de Mallorca. Així ho han explicat en una roda de premsa conjunta aquest dilluns el president del Consell Insular, Llorenç Galmés i el conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Costa, qui han anunciat que faran feina per "recuperar els 230 milions que l'Estat ha robat a tots els mallorquins".

Aquesta partida pressupostària havia de destinar-se a renovar la xarxa viària, lluitar contra els problemes de mobilitat i millorar la seguretat dels conductors, però des de les institucions han denunciat que "el govern de Pedro Sánchez ha donat l'esquena als mallorquins i aquestes mesures no s'han pogut dur a terme". Amb tot, han explicat que han sol·licitat una reunió "conjunta i urgent" per tal de negociar un nou conveni de carreteres.

Els representats del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears durant la roda de premsa

Concretament, des de les Balears exigiran al govern espanyol que dugui a terme una modificació del crèdit dels pressupostos estatals per respondre a la petició illenca. "És inacceptable que altres comunitats autònomes com les Canàries tinguin convenis de 400 milions d'euros i les Balears no en rebin ni un". La decisió de fer front comú arriba després que el mes de març rebessin una carta del Ministeri de Transports que defensava que el tema l'havien de tractar amb el Ministeri d'Hisenda, ja que es gestiona a través del factor d'insularitat.

Durant la roda de premsa també han denunciat que Mallorca ha perdut el conveni de carreteres "per culpa d'Armengol i Catalina Cladera i aquella fatídica foto a Raixa". "És la foto més cara de Mallorca, ens ha suposat perdre 230 milions d'euros del conveni de carreteres de Mallorca a canvi d'un factor d'insularitat que només n'aporta 110 i per a totes les Balears", han sentenciat.

stats