Via de Cintura
Societat 10/06/2024

Ja s'apliquen els canvis als accessos a la via de cintura des de l'autopista d'Andratx

La mesura s'ha pres per millorar-hi la fluïdesa del trànsit i evitar-hi importants embossos a les hores punta

ARA Balears
2 min
Modificació dels carrils a l'autopista d'Andratx

PalmaLa nova aposta del Consell de Mallorca per evitar els embussos a l'hora punta ja és una realitat. Des d'aquest matí s'han modificat els carrils d'accés a la via de cintura des de l'autopista d'Andratx per millorar-hi la fluïdesa del trànsit. Aquest indret és considerat un dels punts més conflictius durant les hores puntes del dia, ja que s'hi acumulen molts de vehicles i es creen embussos que dificulten l'accés a Palma. Ara, el Consell ha girat la destinació dels carrils per millorar la circulació.

Fins ara els conductors trobaven un carril per accedir a la via de cintura i dos per arribar fins al passeig Marítim de Palma. A partir d'aquest dilluns, la situació serà a la inversa hi haurà dos carrils per accedir a la via de cintura i només un per al passeig Marítim, que suporta molta menys intensitat de trànsit.

Aquesta mesura s'aplica després d'un estudi dut a terme per un equip tècnic del Consell de Mallorca que han determinat que la mesura permetrà reduir l'acumulació de vehicles que a hores punta es concentren al vial d'accés al túnel de Gènova per enllaçar amb la via de cintura. Els estudis tècnics indiquen que, en hores punta, entre el 60% i el 85% dels vehicles que circulen per l'autopista d'Andratx (Ma.-1) es dirigeixen cap a la via de cintura i només entre el 15% i el 17% van al passeig Marítim. Per tot això, segons el Consell de Mallorca, es justifica aquesta mesura donant prioritat i dos carrils cap a la destinació amb més acumulació de trànsit.

La mesura consistirà en el canvi de senyalització horitzontal d'uns 300 metres perquè els dos carrils quedin habilitats cap a la via de cintura. Durant la darrera setmana els treballadors del Consell de Mallorca han col·locat els senyals horitzontals que informen els conductors que poden utilitzar els dos carrils per sortir de l'autopista d'Andratx i que només un és per dirigir-se cap al passeig Marítim i des d'aquest dilluns ja s'ha aplicat el canvi.

stats