Política 07/06/2024

El Consell demana idees als hotelers per solucionar la saturació a les carreteres de Mallorca

La institució insular assenyala que elabora un estudi sobre la càrrega de les carreteres per conèixer les causes dels embossos

ARA Balears
2 min
Les mesures orientades només als vehicles privats no han aconseguit resoldre el col·lapse circulatori.

PalmaEl Consell de Mallorca s'ha reunit aquest divendres amb la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) amb l'objectiu de cercar "solucions efectives" a la saturació de les carreteres a l'illa. Segons ha recollit Europa Press, la institució insular ha indicat que el departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures ja fa feina en l'elaboració d'un estudi sobre la càrrega de les carreteres per conèixer amb "dades oficials i contrastades" les causes dels embossos i la capacitat de la xarxa viària de Mallorca.

El conseller insular de l'àrea, Fernando Rubio, ha indicat que es proposaran solucions, tant en infraestructures com amb possibles regulacions, i s'ha mostrat disposat "a prendre mesures valentes". Per la seva banda, la presidenta de la FEHM, María Frontera, i la vicepresidenta executiva, María José Aguiló, ha traslladat la necessitat de "millorar en la mobilitat i gestió de fluxos", i ha insistit en el fet que no s'han de confondre els problemes de gestió amb els de capacitat. A més, han demanat que aquestes mesures s'apliquin durant tot l'any, ja que el 80% de la planta hotelera està oberta des del març.

La institució insular ha remarcat que durant les setmanes vinents es mantindran més trobades amb altres institucions i entitats ecologistes per conèixer la seva opinió i consensuar les possibles solucions "a la saturació que pateix l'illa".

MÉS acusa la submissió del PP al sector hoteler

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha criticat la submissió del PP al sector hoteler i ha censurat que tota l'acció del govern insular estigui supeditada al criteri, opinió i interès de la indústria turística. Alzamora ha assenyalat que aquests encontres "resulten inaudits" i "només s'entenen des de la perspectiva de continuar gestionant al servei d'un model depredador i dels turistes i no en canvi dels residents".

"Si volem unes illes sostenibles, hem de pensar en el transport públic com un dret dels residents i no com un mitjà més dels turistes", ha manifestat, i ha reclamat "el dret dels mallorquins a viure sense cotxe i a no dependre de si els turistes arriben o no prop de ca seva per agafar el transport públic".

stats