Política 30/09/2019

Compromís tanca l'acord amb Més País que li atorga un coportaveu al Congrés i decisió sobre els temes valencians

La coalició registra el nom Més Compromís, mentre manté la porta oberta a un gran pacte al Senat

Ara
1 min
Una reunió de l'executiva de Compromís

ValènciaCompromís ha registrat aquest dilluns davant la Junta Electoral Central la candidatura Més Compromís, amb què es presentarà a les eleccions estatals del 10 de novembre en coalició amb Més País, la formació liderada per Íñigo Errejón, a la qual també s'han sumat Equo i la Chunta Aragonesista.

L'acord signat per les dues organitzacions fixa que serà Compromís qui dissenyarà les llistes electorals que la coalició presenti a les tres circumscripcions valencianes. Pel que fa al Senat, la formació valenciana ha reiterat que està oberta a configurar una llista més àmplia que també inclogui Podem. En el cas de la cambra alta, el termini per presentar les coalicions conclou el pròxim 7 d'octubre.

En el referent a la representació al Congrés de Diputats, Compromís i Més País han acordat formar un grup confederal amb tots els partits territorials amb els quals s'hagin establert aliances a l'Estat. Un grup en què Compromís comptarà amb un portaveu adjunt amb el qual "liderarà el posicionament de tots els temes que facin referència a les circumscripcions de Castelló, València i Alacant".

Un altre punt de l'acord fixa que els partits signants de la coalició assumiran el programa polític que Compromís va presentar a les passades eleccions del 28 d'abril, així com totes les reivindicacions establertes en l'acord de reedició del pacte de govern al País Valencià, especialment en les registrades en l'apartat 6 sobre fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

stats