Política 23/01/2021

La recuperació econòmica i frenar la pandèmia, prioritats dels socialistes marcades en el Comitè Federal

Pere Joan Pons ha destacat la importància dels ERTO per mantenir llocs de feina

Ara Balears
1 min
Pere Joan Pons i Francina Armengol durant la reunió

PalmaLa recuperació econòmica i social, la vacunació i frenar la pandèmia són algunes de les prioritats que els socialistes s'han marcat en el Comitè Federal -màxim òrgan de decisió entre congressos. Hi han participat el diputat del PSIB-PSOE al Congrés i membre del Comitè Federal, Pere Joan Pons; la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la resta de membres socialistes de les Illes, segons indica el PSIB-PSOE en una nota.

Pons ha destacat la importància de la qüestió econòmica lligada a la pandèmia "amb els Pressupostos Generals de l'Estat i els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) com a principals eines per mantenir llocs de feina, empreses i la vida de les famílies amb dificultats", ha exposat.

Pons ha recordat que, només per pagar els ERTO, el govern de Pedro Sánchez "ja ha destinat més de 1.500 milions d'euros a les Illes". També ha destacat la importància que tindran els fons europeus per a la recuperació econòmica i social "de les nostres illes i del conjunt de l'Estat".

A més, Pons ha subratllat l'esperança que suposa la vacunació, "que es combina amb la situació d'alts contagis que patim a tot el territori espanyol, tot i que a l'illa de Mallorca veim com comencen a baixar".

Per part seva, Sánchez ha informat el Comitè Federal de la data de realització del 40è

Congrés Federal del PSOE, que tindrà lloc a l'octubre, la qual cosa implicarà que

s'obrin els processos congressuals que començaran per l'estatal i que continuaran

pels autonòmics, insulars i finalment els locals.

stats