Política 11/04/2022

La comissió del Parlament Europeu entrevista aquest dilluns Armengol i Santiago pel cas de les menors tutelades

Els eurodiputats es reuneixen abans amb els tres denunciants, dues mares de menors i víctimes i diversos periodistes

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el ple d'aquest dimecres

PalmaSis eurodiputats provinents de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu entrevistaran aquest dilluns en el Consolat de Mar la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, pel cas de l'explotació de menors tutelades que depenien de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), adscrit al Consell de Mallorca. A més, abans d'aquesta trobada per extreure informació, la comissió d'europarlamentaris s'entrevista a l'hotel Melià Innside Palma Bosque amb els tres denunciants del cas –Carmen Cordón, José Luis Sánchez i Margalida Vicens–, a més de dues mares de menors tutelades víctimes de l'explotació –Rosa Moscoso i Ana Cardona–, i alguns periodistes.

El Partit Popular (PP) i Vox en un primer moment ja van criticar que el president del Parlament, Vicenç Thomàs, denegués l'opció de proporcionar una sala de la Cambra per fer les entrevistes al·legant que, segons el reglament, els dies de ple no es poden utilitzar les dependències parlamentàries per a altres actes. Aquest dilluns en les rodes de premsa els dos partits han lamentat que Armengol i Santiago no s'entrevistin en el mateix lloc que els altres, i ho facin al Consolat. "És sorprenent", ha afirmat el portaveu popular, Antoni Costa. "Esperam explicacions per millorar el que està fallant", ha afegit. Ciutadans i El Pi han llevat importància a aquest fet, remarcant que la ubicació és "intranscendent".

El PSIB i MÉS per Mallorca han recalcat aquest dilluns en les rodes de premsa que la comissió d'eurodiputats és "partidista", pel fet que està composta per parlamentaris de grups polítics de la dreta i l'extrema dreta. "Voler instrumentalitzar una eina europea per a una finalitat política és imperdonable", ha sostingut el portaveu parlamentari ecosobiranista, Miquel Ensenyat. El diputat de MÉS ha posat l'accent damunt l'europarlamentària illenca del PP, Rosa Estaràs, com "una figura clau que s'ha esforçat per treure rèdit polític a una qüestió com aquesta".

Per la seva banda, la portaveu parlamentària del PSIB, Pilar Costa, "lamenta que s'utilitzi una comissió per fer un partidisme barroer". "El PP torna a anar a remolc de la ultradreta a Europa, que a partir d'avui seran socis oficials a Espanya"; ha destacat, en referència al pacte de govern entre el PP i Vox a Castella i Lleó, que es formalitzarà aquest dilluns amb la investidura d'Alfonso Fernández Mañueco. "La nostra voluntat ha estat ser transparents i arribar a l'objectiu de posar fi a aquesta xacra", ha exposat. Amb tot, Costa ha retret que "els dos únics partits que no van voler participar en la comissió política del Consell de Mallorca són els que, casualment, impulsen la comissió a Europa".

stats