Política 04/05/2020

Cs exigeix a Armengol la reformulació dels pressupostos autonòmics per afrontar els efectes del coronavirus

El portaveu del partit, Marc Pérez-Ribas, ha criticat la manca d'informació que han tingut els empresaris per començar aquest dilluns la fase 0 del desconfinament

Ara Balears
1 min
El portaveu de Ciutadans Balears Marc Pérez-Ribas durant la roda de premsa.

PalmaEl portaveu de Ciutadans a les Balears, Marc Pérez-Ribas, ha exigit aquest dilluns que el Govern de les Illes Balears reformuli "immediatament" els pressupostos de la Comunitat Autònoma per afrontar els efectes del coronavirus. "Hem de saber de quines quantitats disposam per destinar-les a pal·liar els efectes de la pandèmia a les Illes", ha assegurat durant la roda de premsa.

El portaveu ha remarcat que el pla de reactivació ha d'incloure una disminució real del nombre d'alts càrrecs i assessors, que suposen una "despesa supèrflua”, i ha afegit que "el Govern ha de fer un exercici de transparència per conèixer, amb exactitud, en quin punt estam i fins on podem arribar amb els doblers de les arques de la Comunitat".

En aquest sentit, ha remarcat que els 16.000 milions d'euros que el govern espanyol destinarà a les comunitats autònomes s'han de distribuir "depenent de les necessitats de cada territori" i han de ser a "fons no reemborsable”. Així, ha dit que l'Arxipèlag "ha de ser prioritari en aquest repartiment", ja que hi haurà conseqüències econòmiques molt negatives per no poder rebre visitants.

Durant la compareixença també ha criticat la falta d'informació que han tingut els empresaris per començar aquest dilluns la fase 0 del desconfinament i ha assegurat que això és una mostra més de la improvisació "a través de les administracions públiques”. “Una vegada més, els empresaris han estat esperant fins al darrer moment per saber quines són les condicions de seguretat que han de complir per reobrir els seus negocis”, ha dit.

stats