Política 30/05/2018

Ciutadans torna a demanar crear una comissió per investigar Sa Nostra

El PP i el PSIB varen rebutjar aquesta proposta el 2016, però Cs creu que el cas de Son Bordoi justifica que es torni a intentar

Jaume Ribas
2 min
El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay.

PalmaEl portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha registrat al Parlament una petició per crear una comissió d'investigació que analitzi el procés de reestructuració bancària que va viure l'antiga caixa d'estalvis Sa Nostra, actualment integrada a Bankia.

Pericay creu que el cas de Son Bordoi, destapat recentment pel GOB i en què haurien estat implicats el PSIB i la caixa d'estalvis, justifica aquesta petició, que ja va ser denegada del PP i el PSOE l'any 2016. Tot i que el 2016 els socialistes s'hi oposassin, cal recordar que hi votaren a favor la legislatura passada, quan la majoria absoluta del PP va impedir que prosperàs.

Xavier Pericay ha demanat que "no s'acabi la legislatura sense treure l'entrellat sobre Sa Nostra" i ha recordat que l'exconseller socialista Carles Manera ja va comparèixer al Congrés en la comissió d'investigació sobre les caixes d'estalvi. En aquella compareixença, Manera es va mostrar disposat a participar en una futura comissió d'investigació al Parlament i es va pronunciar a favor que s'impulsàs.

A més, en el ple de dimarts que ve, el Partit Popular demanarà a la presidenta per la relació del Partit Socialista amb Sa Nostra que, segons la portaveu conservadora Marga Prohens, és "el fantasma de Francina Armengol". Prohens també ha relacionat la pregunta que farà el seu partit amb el cas de Son Bordoi i no ha precisat si donarà suport a la proposta de la comissió d'investigació que demana Ciutadans. Tot i així, ha destacat que el Partit Socialista canviàs el sentit del vot respecte del que havien votat la legislatura anterior.

La portaveu adjunta del PSIB, Bel Oliver, ha declarat que la proposta de Ciutadans "és un tema que primer hem d'estudiar" i ha deixat clar que "aquesta caixa està sent objecte d'investigació per part de l'Audiència Nacional, un òrgan que té la competència i els recursos adients per fer aquesta investigació i ens pareix que és el lloc on s'ha de fer".

stats