Política03/07/2019

El CIS constata una forta caiguda del PSIB en intenció de vot

L'enquesta li atribueix una baixada de quasi 9 punts, amb només un 18,2% de suport

Ara Balears

PalmaL'enquesta del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) de juny pronostica una forta caiguda en intenció de vot del PSOE a les Illes, ja que només el 18,2% dels consultats es decanta per aquesta opció, mentre que en l'àmbit estatal aquest partit obté un 39,5% de suport. Cal recordar que a les eleccions generals d'abril els socialistes varen obtenir a les Illes un 26% dels vots, mentre que un mes després, a les autonòmiques, en va aconseguir el 27,3%, per la qual cosa l'enquesta del CIS li pronostica una caiguda d'entre 8 i 9 punts.

Al PP aquest baròmetre li dona un 15,2% i està entre les més altes d'Espanya, ja que la mitjana estatal és d'un 13,7%. Segons l'entitat d'estudis sociològics, Vox obtindria a les Balears els millors resultats electorals de tot l'Estat amb un 10,6% dels sufragis. Pel que fa al PP, tot i que l'enquesta li atribueix un 15,2%, un dels millors resultats amb relació a altres comunitats, estaria per davall del 16,8% de les generals i del 22,2% de les autonòmiques.

Cargando
No hay anuncios

Podem registraria una caiguda en intenció de vot, amb tan sols el 9,1% davant el 17,8% de les eleccions d'abril. Ciutadans sumaria un 13,6% i està entre les millors intencions de vot d'aquesta formació en l'àmbit estatal, tot i que a l'abril a les Illes va obtenir un 17,4%.