Política 03/07/2019

El CIS constata una forta caiguda del PSIB en intenció de vot

L'enquesta li atribueix una baixada de quasi 9 punts, amb només un 18,2% de suport

Ara Balears
1 min
El CIS constata una forta caiguda del PSIB en intenció de vot

PalmaL'enquesta del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) de juny pronostica una forta caiguda en intenció de vot del PSOE a les Illes, ja que només el 18,2% dels consultats es decanta per aquesta opció, mentre que en l'àmbit estatal aquest partit obté un 39,5% de suport. Cal recordar que a les eleccions generals d'abril els socialistes varen obtenir a les Illes un 26% dels vots, mentre que un mes després, a les autonòmiques, en va aconseguir el 27,3%, per la qual cosa l'enquesta del CIS li pronostica una caiguda d'entre 8 i 9 punts.

Al PP aquest baròmetre li dona un 15,2% i està entre les més altes d'Espanya, ja que la mitjana estatal és d'un 13,7%. Segons l'entitat d'estudis sociològics, Vox obtindria a les Balears els millors resultats electorals de tot l'Estat amb un 10,6% dels sufragis. Pel que fa al PP, tot i que l'enquesta li atribueix un 15,2%, un dels millors resultats amb relació a altres comunitats, estaria per davall del 16,8% de les generals i del 22,2% de les autonòmiques.

Podem registraria una caiguda en intenció de vot, amb tan sols el 9,1% davant el 17,8% de les eleccions d'abril. Ciutadans sumaria un 13,6% i està entre les millors intencions de vot d'aquesta formació en l'àmbit estatal, tot i que a l'abril a les Illes va obtenir un 17,4%.

stats