Política 27/03/2023

Cinc hores menys de jornada laboral dilluns i 70 euros si has d'estar en una mesa electoral

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns les instruccions per a les meses amb vista a les eleccions locals i autonòmiques

1 min
Una mesa electoral.

PalmaEl president i els dos vocals de les meses electorals, elegits a partir d'un sorteig, cobraran una dieta de 70 euros i tindran una reducció de la jornada laboral de cinc hores el dia següent de les eleccions del 28 de maig, en el cas dels treballadors per compte d'altri i els empleats públics. Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu del Govern Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

El manual d'instruccions incorpora per primera vegada un apartat específic sobre accessibilitat dels processos electorals, per garantir el sufragi de les persones amb discapacitat. Aquest apartat és un protocol de procediment perquè els membres de les meses sàpiguen com actuar i ajudar aquests votants, sempre tenint en compte que l'acte de votar té caràcter personal i intransferible, i ningú pot fer-ho per delegació o representació. Els qui tinguin una discapacitat que els impedeixi votar tots sols hauran d'acudir acompanyats d'una persona de la seva confiança, però els membres de la mesa es dirigiran sempre al votant.

Les meses es constituiran a les 8 h del 28 de maig, i a continuació s'hi incorporaran els interventors i apoderats acreditats per les diferents candidatures que concorren. Els membres de la mesa comprovaran que tot el material electoral està en correcte estat d'ús. A cada mesa hi haurà una urna específica per a cadascuna de les eleccions convocades en aquesta jornada (municipals, insulars i autonòmiques), i les votacions seran de les 9 a les 20 h.

stats