Política 17/06/2015

Cifuentes serà la presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies als vots de Ciutadans

Els populars i la formació d'Albert Rivera tanquen l'acord d'investidura

Efe
1 min
Cifuentes, reunida aquesta tarda amb el líder de Ciutadans a Madrid, Ignacio Aguado. EFE

MadridLa candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, serà presidenta autonòmica després d'haver tancat aquest dimecres l'acord d'investidura amb Ciutadans: els 17 vots li garanteixen la investidura com a cap de l'executiu regional.

"Finalment hem arribat a aquest acord", ha indicat Cifuentes en una compareixença conjunta amb el portaveu de Ciutadans, Ignacio Aguado, que signarà el pacte amb la cap de files aquest divendres.

Després de 17 dies de negociació, PP i Ciutadans han aconseguit tancar els 30 punts del programa que faltaven –d'un total de 82–, després d'haver pactat ja mesures contra la corrupció i en matèria d'impostos, educació, sanitat i mitjans de comunicació públics.

El suport del grup encapçalat per Ignacio Aguado permetrà al PP (48 diputats) superar la suma conjunta de PSOE (37) i Podem (27), segona i tercera força en les eleccions del 24 de maig.

Entre els compromisos adquirits per Cifuentes amb Ciutadans hi ha l'eliminació de l'aforament dels polítics i del Consell Consultiu, i el compromís de celebrar primàries als partits.

stats