Consell de Mallorca
Política12/10/2022

CCOO carrega contra Aurora Ribot pels acomiadaments a Mac Insular

El Consell de Mallorca aclareix que els acomiadaments són responsabilitat única de l'empresa

ARA Balears

PalmaLa Federació de l'Hàbitat del sindicat CCOO ha demanat la dimissió de la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i del director insular de Residus, Juan Carrasco, pels acomiadaments a l'empresa gestora de residus Mac Insular a causa de la gestió.

En una nota de premsa, el secretari general de la Federació de l'Hàbitat de l'organització sindical, Miguel Pardo, ha criticat la gestió dels residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics, que ha derivat en acomiadaments i disminució d'horaris de recepció.

Cargando
No hay anuncios

Segons han recordat, els acomiadaments es van justificar per la reducció d'horaris de recepció i atenció al públic a les plantes de transferència de Manacor, Llucmajor, Artà, Inca, Porreres i Santa Margalida. Els antecedents d'aquesta decisió, "política" segons han indicat, es remunten a un acord signat entre el Consell de Mallorca i l'empresa Mac Insular decidit al ple del Consell Insular del 28 de juliol.

L'acord, segons han explicat, posava fi a 12 anys de conflictes judicials amb l'empresa, que reclamava 100 milions d'euros a la institució insular. Tot i això, per CCOO, els errors que poguessin cometre els polítics en la gestió privada dels serveis públics no els haurien de pagar els ciutadans amb l'empitjorament del servei o les treballadores amb els seus acomiadaments.

Cargando
No hay anuncios

La resposta del Consell

El Consell de Mallorca ha aclarit que els acomiadaments són responsabilitat única de l'empresa i que la institució insular no pot intervenir en la seva gestió. Fonts del Consell han recordat que té dues concessions que fan la gestió de residus, Tirme i Mac Insular, i no pot intervenir a la vida de l'empresa. "La nostra funció es limita a supervisar-ne els resultats en matèria de reciclatge", han incidit.