Política 09/10/2021

Catalina Cladera: "El PP i Vox no poden avançar ni un mil·límetre"

La poblera ha presentat aquest dissabte la seva candidatura per liderar els socialistes de Mallorca

2 min
Catalina Cladera, a sa Pobla, presentant la seva candidatura per liderar els socialistes de Mallorca.

Sa PoblaLa presidenta del Consell de Mallorca, la socialista Catalina Cladera, ha presentat la seva candidatura per liderar els socialistes de Mallorca en un acte celebrat a Can Cirera Prim, a sa Pobla, que ha congregat prop de 200 persones aquest dissabte. Durant el seu discurs, ha defensat el PSIB com "la casa gran" de l'esquerra illenca, a més de la necessitat de mantenir unit i fort el partit davant l'extrema dreta: "Vivim un moment complicat. El PP i Vox estan allà mateix i no podem permetre que avancin ni un mil·límetre". La poblera considera que mantenir una barrera contra els partits de dretes és una "obligació" i, també, una "responsabilitat" clara del partit socialista.

A l'acte hi han assistit la plana major del partit, Francina Armengol, Mercedes Garrido, José Hila, Francesc Antich, i tots els consellers de la institució insular que presideix Cladera, a més de batles i regidors socialistes de diferents municipis de Mallorca. Amb el lema 'Hi hem estat, hi som, hi serem', Cladera ha defensat l'ideari socialista en una emotiva intervenció, en què ha agraït el suport i les "oportunitats" que li ha donat "sempre" la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern, Francina Armengol, i la mà estesa de Mercedes Garrido, qui ocupa el càrrec pel qual es presenta Cladera. No s'ha oblidat, tampoc, d'altres companys que han estat devora ella d'ençà que va prendre partit pels socialistes.

La política que "torna les telefonades"

A més de la protagonista, a l'acte hi han intervingut Xesca Mir, regidora de sa Pobla, i el batle d'Artà, Manuel Galán. Ha estat l'artenenc qui ha destacat que una de les virtuts de Cladera com a política és que "torna les cridades de telèfon", una cosa que "diu molt del seu compromís" i que, malgrat que sigui un gest senzill, "s'agraeix en aquests temps". També ha destacat la "imatge de tranquil·litat i constància" que transmet, encara que sovint pugui semblar una dona "distant i freda". Per al·lusions, i per posar un punt d'humor a l'acte, en ser damunt l'escenari, Cladera ha justificat ser distant perquè és "una persona de números". Així mateix, Galán ha celebrat la capacitat de resolució i de liderar equips de feina de la poblera.

En acabar el discurs, la primera a anar a abraçar Cladera, mentre sonava Viva la vida de Coldplay, ha estat Francina Armengol. Per celebrar aquesta presentació, s'ha servit un refrigeri de banderilles pobleres per a tots els convidats amb quelita inclosa.

stats