Parlament
Política 13/09/2022

Castells, a Armengol: "Assumiu el nostre discurs contra la massificació, però els fets són contradictoris"

El portaveu de Més per Menorca ha afirmat que l'Executiu "fa polítiques que podria fer el PP", i ha demanat "una major coherència" al Govern

2 min
Josep Castells durant la seva intervenció al Parlament

PalmaEl portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, un partit que ha estat un soci constant en la gran majoria de mesures i lleis aprovades pel Parlament, ha criticat amb duresa aquest dimarts el Govern, acusant-lo d'"incoherent entre el discurs i els fets". "Des de Més per Menorca entenem que assumeixen el nostre discurs, de contenció, contra la massificació o de posar límits, però en els darrers mesos hi ha hagut un degoteig de fets polítics contradictoris", ha criticat.

Castells ha recordat diversos fets, com la subvenció del concert de Los 40 amb l'ecotaxa, "l'incompliment" en certs dies de l'acord de limitar el nombre de creuers a Palma, "l'episodi esperpèntic de la celebració del dia de l'Orgull amb una visió elitista, o "la minimització dels efectes de la massificació" a l'aeroport de Palma. "Reflecteix no tenir clara una política que pensava que compartíem", ha assenyalat, i fins i tot ha dit que l'Executiu "fa polítiques que podria fer el PP".

La presidenta del Govern, Francina Armengol, no ha fet una rèplica de tots els episodis enumerats per Castells, tot i que ha admès que "el Govern és conscient de la massificació i de la problemàtica que genera en els recursos naturals". Així, Armengol ha presumit indicant mesures aprovades per l'Executiu com la llei turística o el decret de protecció de la posidònia. "Qui sempre hi ha estat en contra és la dreta", ha replicat.

La resposta no ha convençut Castells, posant l'ull en "els missatges contradictoris". "La coherència entre el que es diu i el que es fa és la millor recepta", ha destacat. "Aquesta frase no ha caigut bé a Armengol, que immediatament després ha subratllat que "l'alineació entre el que es diu i el que es fa ha de ser aquí i a les institucions on governam", amb una clara referència al Consell de Menorca i els fets viscuts amb la Llei de Reserva de la Biosfera.

Armengol presumeix del Pacte

Castells hi ha fet referència, però la coordinadora illenca de Ciutadans, Patricia Guasp, ha centrat la seva intervenció en les disputes viscudes entre els socis del Pacte al Consell de Mallorca arran del patrocini al Reial Mallorca. Guasp ha parlat de "desgovern", però Armengol ho ha negat rotundament. "Som un Govern estable, sòlid i fa set anys que aprovam els pressupostos en temps i forma, no tothom ho pot dir", ha contestat.

La líder de Ciutadans li ha retret la fotografia dels membres del Govern del passat maig al castell de Bellver per rememorar els tres anys del Pacte actual. "Deixi de governar de genolls davant MÉS, i d'esquena a la ciutadania", ha criticat. "Podem discrepar, però ens entenem amb l'interès general", ha respost la presidenta del Govern.

stats