Casado ataca a Palma el concepte de Països Catalans i insisteix en un cara a cara amb Sánchez

El dirigent popular protagonitza el míting que la formació popular ha duit a terme a Dalt Murada amb Company i Prohens

Pablo  Casado  ha aprofitat la visita a Palma per atacar el concepte de Països Catalans i reclamar a Pedro Sánchez un debat electoral cara a cara, ja que considera el president del govern com el representant dels partits independentistes.  Casado  ha participat, al costat de la candidata al Congrés, Marga  Prohens , i el president del partit a les Illes, Biel Company, en un míting al qual han assistit prop de 1.500 persones.

El president estatal del PP, tirant del tòpic del metge que ha d'abandonar les Illes perquè no sap català, ha assegurat que les Illes no han de ser "l'apèndix" dels Països Catalans i ha destacat que la Comunitat té una història tan rica com la de Catalunya.  Casado  ha indicat que la llengua no ha de ser una barrera i que les oposicions públiques a la Comunitat s'han de basar en els mèrits o la capacitat de les persones i no en la llengua.

"No som d'aquí, però estim les Balears com vosaltres, i no permetré que us converteixin en un apèndix dels Països Catalans", ha dit. També s'ha compromès  que  si és president del govern, vendran a les Illes "els millors metges i els millors professionals" perquè accediran al lloc per oposició i "sense que ningú hagi de dir que parli català. Com si al malalt anestesiat li importàs".

Biel Company ha recordat que  Casado  ja ha visitat Balears set vegades en pocs mesos i ha criticat el viatge de 20 minuts que Sánchez ha fet recentment a Eivissa. El líder estatal del PP ha comentat algunes de les seves visites anteriors a la Comunitat, però el que ha volgut  destacar ha estat que  "a l'estiu vendré a Mallorca a despatxar amb el rei com a president", afirmació que ha tancat amb un "Visca el rei".

Casado  també ha criticat el Govern d'Armengol, del qual ha insistit  que  promou la  turismofòbia, i ha assegurat que si governa el Partit Popular, els turistes seran rebuts "amb una estora vermella".

Atacs a Sánchez

El líder popular ha dedicat bona part de la intervenció a criticar de manera molt dura Pedro Sánchez i a reclamar un cara a cara "quan vulgui, com vulgui i on vulgui". Li ha recordat que ell és el líder de l'oposició i que té 50 escons més que els socialistes, al mateix temps que creu innecessari que en un debat hi hagi vuit o nou candidats, ja que pensa que els partits independentistes ja estan representats per Sánchez al plató.

Casado ha comparat  aquest dimecres  el que ha fet l'esquerra en aquests nou mesos d'Espanya, des que governa Pedro Sánchez, amb l'incendi de  Notre   Dame , perquè ha costat anys construir la Constitució i la concòrdia i en sols nou mesos "han vingut i l'han destrossada".

A més, ha acusat el president socialista d'utilitzar un avió privat "perquè no es vol mesclar amb la gent" i de voler acaparar el poder per tenir accés a avions i palaus. "Si pogués, substituiria el rei . Alerta que se n'anirà a  Marivent ", ha dit entre rialles. Per això li ha demanat que baixi a l'arena i que e s  mulli en un debat que està evitant  perquè  no té respostes a les preguntes que li planteja el PP.

Seguretat i habitatge

El líder popular també ha dedicat bona part d el discurs  a temes de seguretat. Ha dit que, si ell governa, no acceptarà  el retorn a Espanya de jihadistes que varen deixar l'Estat per convertir-se en terroristes. També ha assegurat que s'ampliarà la presó permanent revisable i podrà ser aplicada no només a casos de terrorisme, sinó també a delictes violents,  ja sigui de violència masclista o  de violadors reincidents.

També ha aprofitat el míting per informar de les propostes sobre habitatge del PP, algunes de les quals consisteixen en incentius per tal que els propietaris posin al mercat els habitatges buits. També ha  destacat  les mesures que posaran en marxa si governen  contra els ocupes .

Prohens  i Company

Casado  ha estat precedit pel candidat a la presidència del Govern balear, Biel Company, qui ha demanat aquest dimecres horabaixa que " la gent  no s'equivoqui de color perquè només el blau serveix per guanyar l'esquerra". Company s'ha  mostrat més dur del que és habitual contra el Pacte que governa la Comunitat, al qual s'ha referit en  diverses  ocasions amb el despectiu "aquesta gent".

Company ha afegit que "aquest Govern d'esquerres només s'ha preocupat de prohibir i de perseguir els que no pensen com ells, demonitzar els empresaris, anar contra el turisme i contra la propietat privada. N'hi ha prou de prohibir, n'hi ha prou de confrontació, recuperarem la política basada en la bona gestió per ajudar que la gent visqui millor".

Per part seva, la candidata del PP balear al Congrés, Marga  Prohens , ha pronosticat que el pròxim 20 d'abril "rebentarem les enquestes de  Tezanos ", ja que l'acte d'aquest dimecres, segons la candidata, ha demostrat que el partit té múscul.

"El pròxim 28 d'abril decidim quin país volem: podem despertar-nos en un país en blanc i negre amb un president que miri al passat, o en un país il·lusionant, admirat a Europa i que miri al futur amb Pablo  Casado  de president".

Durant la jornada d'aquest dimecres la formació ha continuat amb els actes de la seva campanya electoral a les Balears. El matí, els candidats al Senat, Maria Salom i Miquel Ramis, han visitat el mercat de Sineu, mentre que  Marga   Prohens  i el candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, han assistit a la missa del davallament del Sant Crist de la Sang.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF