Política 21/06/2024

La Casa Reial diu que atorgar el títol de 'Reial' a l'Acadèmi de sa Llengo no suposa identificar-se amb la seva activitat

Ha lamentat la confusió que s'hagi pogut generar al voltant de la distinció

ARA Balears
1 min
EuropaPress 5760512 rey felipe vi sanciona reforma articulo 49 constitucion espanola palacio

PalmaLa Casa Reial ha defensat que concedir el títol de 'Reial' a l'Acadèmi de sa Llengo Baleà no suposa necessàriament una identificació amb les activitats que hagi duit a terme o que promogui en un futur, i ha lamentat la confusió que s'hagi pogut generar al voltant de la distinció. Després de l'aprovació d'una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament balear, la Casa Reial ha afegit que de la lectura de la iniciativa se'n desprèn una interpretació de la concessió "totalment aliena" a la intenció amb què es dona la distinció.

Segons ha recollit Europa Press, a la iniciativa, impulsada per MÉS per Mallorca, es recordava que seguint l'Estatut d'Autonomia, la llengua pròpia de les Balears és el català i que la UIB és l'única institució consultiva en matèria lingüística. "No hi ha res en aquesta concessió que pugui considerar-se contrari a les disposicions contingudes a l'Article 4 de l'Estatut d'Autonomia", ha respost la Zarzuela.

La Casa Reial també ha explicat, en un escrit dirigit a la Cambra autonòmica, que les distincions es concedeixen, prèvia sol·licitud, a múltiples entitats procedents de l'àmbit artístic, esportiu, cultural o econòmic que sustenten la seva tasca en el temps.

stats