Nomenaments
Política 11/08/2023

L'exbatle de Sóller, Carlos Simarro, nou director general de Costes i Litoral

El Consell de Govern ha aprovat avui nous nomenaments d’alts càrrecs de l’estructura del Govern de les Illes Balears

3 min
Carlos Simarro, batle de Sóller

PalmaL'exbatle de Sóller i excap de la demarcació de Costes de les Balears, Carlos Simarro, serà el nou director general de Costes i Litoral. Simarro, que inicialment anava de número tres a les llistes populars del Consell de Mallorca, llavors va ser escollit per ocupar el quart lloc de la candidatura del PP per les Balears al Congrés dels Diputats.

No obstant això, després de no haver entrat a l'hemicicle i havent designat ja tots els càrrecs al Consell de Mallorca, el partit li ha proposat ser el director general de Costes i Litoral. És llicenciat en Veterinària, funcionari de carrera de l’Administració autonòmica i inspector de Sanitat. Durant la seva carrera política ha estat envoltat de diverses polèmiques, com ara per haver titllat de "gran fracàs" la memòria democràtica o per proposar (el 2016) que se celebràs "el dia del masclot" i el de "la senyoreta de tota la vida".

L'anunci s'ha fet en el Consell de Govern, que ha aprovat aquest divendres nous nomenaments d’alts càrrecs de l’estructura del Govern de les Illes Balears, entre els quals destaquen els nous directors generals de Pressuposts i Finançament; d’Empresa, Autònoms i Comerç; d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, i la directora general de Salut Mental, així com el del nou interventor general de la Comunitat Autònoma.

De fet, qui ja ha estat director d'Agricultura, Fernando Fernández, continuarà ocupant el càrrec. La notícia ha generat les reaccions d'alguns polítics de les Illes, com les del portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, qui ha assegurat estar "sorprès": "A mi no em deixa de sorprendre que qualcú vagi de sisè a les llistes de Podem i després accepti fer de director general en un Govern del PP pactat amb Vox. Què voleu que us digui, encara dec ser de la política sòlida d'un temps", ha escrit Apesteguia a les seves xarxes socials.

El Govern ha justificat la decisió assegurant que Fernández té "una dilatada experiència de treball en el sector des de fa 30 anys" i ha puntualitzat que té formació com a gerent de cooperatives i societats anònimes laborals i en Economia Internacional i Desenvolupament, entre d'altres.

Salut Mental, Empresa i Pressuposts, entre els nous nomenaments

El Govern també ha nomenat al front de la nova Direcció General de Salut Mental Alicia González Guillén, que ha estat cap del Servei de Psiquiatria de l’hospital Son Espases, subdirectora dels serveis de Rehabilitació de l’Hospital Psiquiàtric o coordinadora de la Unitat Comunitària de Rehabilitació de Son Gibert. També ha participat en diferents projectes de recerca, en tots els plans estratègics de salut mental del Servei de Salut i ha col·laborat durant 30 anys amb el Telèfon de l’Esperança.

A proposta de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, s’ha nomenat director general d’Empresa, Autònoms i Comerç Juan Antonio Caldés Capelo, que té "una llarga trajectòria en el camp de la direcció i la consultoria empresarial" i actualment era coordinador de desenvolupament de l’oficina Acelera Pyme de la Cambra de Comerç de Mallorca.

També, a proposta d’aquesta Conselleria, s’ha nomenat Mateu Ferrer Serra com a nou director de l’Institut Balear de l’Energia (IBE). Enginyer tècnic industrial per l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (UPC), graduat en Enginyeria Elèctrica per la Universitat de Lleó i màster en Energies Renovables i Sostenibilitat Energètica per la Universitat de Barcelona, és funcionari de carrera de les àrees d’Indústria i Energia des de l’any 2004 fins a l’actualitat.

Des de la Conselleria de Vicepresidència i Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, s’ha nomenat com a director general de Pressuposts i Finançament Bartomeu Alcover Bisbal, que ha ocupat el càrrec de secretari general de diverses conselleries o de director de l’Oficina de Control Pressupostari.

Així mateix, s'ha anunciat el nou interventor general del Govern, que serà Carlos Bonet Serra, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i auditor de la Sindicatura, i que ja va ocupar el càrrec d’interventor general del Govern entre els anys 2013 i 2015.

Gerents de l’Ibavi, SFM i l'Ibisec

El Consell de Govern també s’ha donat per assabentat del nomenament dels gerents de l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi) i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), ambdós ens adscrits a la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat. En el cas de l’Ibavi, Roberto María Cayuela Rexach ha estat nomenat director i gerent, mentre que el nou gerent d’SFM és José Ramón Orta Rotger. Ambdós ja han dirigit aquests ens en etapes anteriors.

A més, Mateu Suñer Servera serà el nou gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), ens adscrit a la Conselleria d’Educació i Universitats.

stats