Govern valencià
Política 17/07/2023

Carlos Mazón, en el primer discurs com a nou president valencià: "La ciutadania mereixia un canvi, i avui comença"

S'espera que el polític alacantí faci pública la composició del nou executiu durant els pròxims dies

2 min
El nou president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, durant la pressa de possessió del càrrec.

ValènciaCarlos Mazón (PP) ha pres possessió aquest dilluns del seu nou càrrec com a president de la Generalitat Valenciana després que dijous passat obtingués el suport de la majoria dels diputats les Corts gràcies als vots dels representants del Partit Popular i Vox. En un acte que ha durat menys de mitja hora, Mazón ha ofert un breu discurs en el qual ha defensat que al País Valencià li cal "un avanç en l'autogovern" i que amb el nou executiu del PP i Vox s'obre una "gran oportunitat" per superar "conformismes". "La ciutadania mereixia un canvi, i avui comença", ha resumit.

Un dels elements destacats de l'acte ha estat l'actitud poc efusiva de bona part dels diputats de Vox, malgrat que els representants de la formació d'extrema dreta formaran part del nou govern. De fet, els ultres no s'han alçat quan Mazón ha acabat el jurament i han preferit aplaudir asseguts. És la mateixa actitud que han mostrat els diputats del PSPV i Compromís. Els representants del PP, en canvi, sí que s'han alçat tots.

El distanciament dels diputats de Vox s'ha mantingut durant el discurs del nou cap del Consell i diputats com Ana Vega o José María Llanos –els dos amb més projecció pública del grup parlamentari– ni tan sols han aplaudit les paraules de Mazón. Molt més alegres s'han mostrat alguns dels dirigents del PP estatal que han acudit a la presa de possessió, com l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo; la secretària general dels populars, Cuca Gamarra, o la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Sobre qui formarà el nou govern valencià, aquest dilluns al matí Carlos Mazón s'ha limitat a dir que ho revelarà "pròximament". A hores d'ara, la data que es baralla com a més probable per a l'anunci és la d'aquest dimecres, tot i que es podria avançar. Així doncs, a més del president, l'únic càrrec que es coneix és el del vicepresident primer i conseller de Cultura, que ocuparà l'extorero Vicente Barrera.

stats