Política 20/03/2018

Busquets insisteix en la "qualitat i sostenibilitat" del turisme

La consellera s'ha enfrontat a una bateria de preguntes del Partit Popular, que considera que "no té el perfil adequat" per al càrrec

Jaume Ribas
2 min
La vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, durant la sessió d'aquest dimarts al Parlament.

PalmaSantiago Tadeo, Miquel A. Jerez, Miquel Vidal, Antoni Camps i Juan Manuel Lafuente. Fins a cinc diputats del Partit Popular han fet preguntes de control a la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, durant la sessió plenària del Parlament d'aquest dimarts. Busquets ha respost les preguntes dels diputats conservadors insistint en els avanços que el Govern ha fet per consolidar la "qualitat i sostenibilitat" del turisme.

Després de la junta de portaveus de dimecres passat, la portaveu del PP, Marga Prohens, ja va anunciar aquesta bateria de preguntes perquè consideren que Busquets "no té el perfil" per gestionar la Conselleria de Turisme.

"Derogar, prohibir, legislar per no deixar fer". D'això ha acusat el diputat del PP, Santiago Tadeo, la Conselleria de Turisme i el Govern d'esquerres, a qui ha retret que no contribueixi a "distribuir la riquesa" que genera el sector. Tadeo s'ha referit sobretot a les limitacions al lloguer turístic que l'Executiu autonòmic ha impulsat amb la Llei de turisme i la zonificació duita a terme pels consells insulars. La consellera de Turisme, Bel Busquets, ha respost acusant el PP d'apocalíptics en la seva anàlisi sobre la situació i ha destacat les ajudes a indústries culturals i a la recerca per diversificar el model econòmic.

Miquel Jerez ha posat sobre la taula la "pèrdua de competitivitat" de les Illes Balears enfront d'altres destinacions com Turquia, Tunísia i Grècia, i ha acusat el Govern de "no permetre renovar i millorar els establiments turístics". En la mateixa línia, el diputat del PP Miquel Vidal ha retret els "brindis al sol" del Pacte en matèria de turisme i Antoni Camps ha criticat la transferència de competències en Promoció Turística als consells insulars perquè les ha considerades "mal dotades".

ARANWS20180320_0101Camps (PP) titlla el Govern de "centralista" i "autoritari"

'Better in winter' i més despesa

La vicepresidenta Bel Busquets ha defensat la seva gestió i la del seu predecessor, Biel Barceló, al capdavant de la Conselleria de Turisme. Busquets ha destacat "èxits" com el conveni firmat amb la patronal i els sindicats que permetrà augmentar un 17% els sous del sector en quatre anys o l'augment de la despesa per turista durant la darrera temporada.

A més, ha reafirmat el compromís amb l'estratègia de 'Better in winter', que intenta repartir millor el nombre de visitants al llarg de tot l'any en lloc de concentrar-los durant la temporada alta. Segons defensa la consellera, la despesa turística i el nombre de visitants pugen en mesos com l'octubre.

Aquesta estratègia d'allargament de la temporada ha topat, d'ençà que Biel Barceló la va presentar, amb l'oposició d'organitzacions ecologistes com el GOB i Terraferida, perquè consideren que el Govern ha d'apostar amb més fermesa pel decreixement del nombre total de turistes.

stats