Política 20/03/2018

Camps (PP) titlla el Govern de "centralista" i "autoritari"

El PP ha demanat a la vicepresidenta Busquets per la transferència de competències de Promoció Turística als consells

Jaume Ribas
1 min
El diputat del PP, Antoni Camps, en la pregunta de control a Santiago.

Palma"Centralisme autoritari 'made in' Armengol". Aquesta és l'expressió que ha fet servir el diputat del PP menorquí Antoni Camps durant la sessió de preguntes de control al Govern d'aquest dimarts dematí al Parlament. Camps ha demanat al Govern per la transferència de les competències en Promoció Turística que seran transferides de l'Executiu balear als consells insulars.

El diputat Antoni Camps ha insistit en l'argumentari que ha emprat el PP en consells com el de Mallorca o Eivissa: "Les competències estan mal dotades". A més, ha recordat que el Consell de Menorca ja ha fet saber que haurà d'aportar fons propis per dotar bé les competències de Promoció Turística i ha acusat el Govern d'aprofitar "l'escassa talla política dels presidents insulars" per tirar endavant una "procés de recentralització".

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha respost al diputat del PP que l'actual Executiu autonòmic farà que "dia 1 d'abril els quatre consells tinguin la competència en Promoció Turística". "Aquesta és la realitat", ha emfatitzat, alhora que ha volgut contrastar aquesta situació amb la que va viure el PP la legislatura passada: "Amb una majoria absoluta aclaparadora, vostès varen arribar a un acord 'in extremis' amb un consell; nosaltres hem arribat a un acord amb tots quatre", ha dit.

stats