Política 10/11/2018

Blindatge policial per evitar que la manifestació dels CDR i la del sindicat Jusapol es trobin

Els Mossos han dispersat amb una càrrega les persones que volien superar el cordó d'Arc de Triomf

Gerard Pruna / Gerard Fageda
2 min

BarcelonaFort blindatge policial dels Mossos d'Esquadra a la zona d'Arc de Triomf de Barcelona per evitar que les manifestacions dels CDR i del sindicat policial Jusapol acabin trobant-se a la capital catalana. Aquesta és la segona mobilització de guàrdies civils i policies espanyols a la ciutat, convocada de manera oficial per reclamar millores laborals per als agents però que els CDR interpreten com una provocació, ja que en l'última es va homenatjar els policies que havien participat en les càrregues contra els votants l'1-O.

Els Mossos han carregat contra alguns dels manifestants convocats pels CDR a la zona d'Arc de Triomf i que haurien intentat superar el cordó policial d'uns 50 metres pensat per evitar que les dues manifestacions es trobessin. Mentrestant, la mobilització del sindicat Jusapol ha arribat ja a l'altra banda d'aquest cordó.

Agents dels Mossos davant la protesta dels CDR

La concentració que ha començat abans és la dels CDR. Centenars de persones s'han concentrat a la zona d'Arc de Triomf de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han blindat els accessos al Palau de Justícia, que és al passeig Lluís Companys, i han rebut una escridassada per part d'alguns ciutadans.

La manifestació convocada per Jusapol, avançant per la Via Laietana de Barcelona

L'altra mobilització de guàrdies civils i policies espanyols ha començat una hora més tard, a les dotze. Fins a un miler d'agents han recorregut la Via Laietana de Barcelona fins a l'Arc de Triomf. El sindicat policial ja va convocar la primera de les manifestacions a la ciutat coincidint amb el primer aniversari de l'1-O. Igual que en aquesta ocasió, la convocatòria oficial assegura que l'objectiu de la mobilització és reclamar millores de les condicions laborals dels cossos de seguretat de l'Estat.

stats