Política 05/02/2019

Bel Busquets, en contra de l'alarmisme sobre les previsions turístiques per a 2019

La vicepresidenta i consellera de Turisme afirma que l'Impost de Turisme Sostenible ha arribat "per quedar-se"

M. Ll.
1 min
La vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets.

PalmaLa vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha demanat aquest dimarts al ple del Parlament que no es generi "alarmisme" sobre les previsions turístiques per a 2019. Busquets ha respost d'aquesta manera el diputat del PP, Ángel Jerez, a qui ha recordat que els hotelers també preveien una caiguda del nombre de turistes la passada temporada, que finalment "va ser històrica", amb 16,6 milions de turistes.

Jerez ha lamentat durant la seva intervenció el fet que els hotelers preveuen una caiguda d'un 20% de l'ocupació aquesta temporada i ha fet referència a la "preocupació" que el sector ha manifestat a Fitur. El diputat popular ha acusat Busquets de "no fer res" pel que fa al Brexit i ha considerat que l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) impedeix una millora de les perspectives.

Defensa de l'Impost de Turisme Sostenible

La consellera de Turisme també ha defensat l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) després que el diputat de Ciutadans Xavier Pericay hagi criticat "l'opacitat" del Govern a l'hora d'informar dels projectes que s'estan enllestint amb aquests doblers. "L'Impost de Turisme Sostenible ha arribat per quedar-se", ha afirmat Busquets. "Crec que hem d'estar ben orgullosos d'aquest impost i del fet que continuï amb una bona acceptació", ha afegit.

La consellera ha explicat que gràcies als 200 milions de l'ecotaxa es du a terme un total de 150 projectes. "Tots estan iniciats, i 21 estan executats al 100%".

stats