Política 20/11/2021

Begoña Villacís defensa a Palma que Ciutadans "és fonamental"

La vicealcaldessa de l'Ajuntament de Madrid assegura que el partit "no està en política per fer espectacle"

ARA Balears
2 min
Begoña Villacís aquest dissabte a la primera convenció política de Cs Balears.

PalmaLa vicealcaldessa de l'Ajuntament de Madrid i membre de l'executiva de Ciutadans (Cs), Begoña Villacís, ha participat aquest dissabte en la primera convenció política del partit taronja a les Balears. Durant la seva intervenció, Villacís ha defensat que és "fonamental" la presència d'un partit liberal com Ciutadans "en un estat de dret com el que és Espanya", per "no haver de dependre de la polaritat", segons ha informat Europa Press.

"Cs no està en política per fer espectacle, sinó per demostrar que una altra manera de governar és possible, tal com s'ha fet, per exemple, a Madrid, en abaixar els impostos mentre s'augmenta la despesa social", ha afegit. També ha afirmat que, per això, "és un partit diferent dels altres". En aquest sentit, ha considerat que "Cs s'està enfortint a poc a poc".

Villacís ha lamentat que "s'ha arribat a un punt d'inflexió en què la gent està veient com s'està reproduint el que ocorria l'any 2015, quan el bipartidisme era fort i, llavors, es repartien jutges i televisions; ara tornen a creure's forts i cauen en el mateix". Per aquest motiu, ha considerat que la presència d'un partit liberal com Ciutadans "fa millors partits com ara el PP, que quan competeix amb Cs ha d'exercir de veritat la regeneració, i el PSOE, amb el qual s'han signat acords per abaixar impostos".

Per altra banda, la vicealcaldessa ha considerat que "és molt important poder donar suport aquesta jornada al projecte de Cs a les Balears. "Si aquest partit és important i imprescindible a tot Espanya, ho és encara més en aquells llocs on existeix l'amenaça nacionalista", ha afegit. Així, ha lamentat que, per exemple, a València, hi hagi qui etiqueti amb adhesius grocs els comerços on no es parla valencià.

A Madrid, llibertat

"Demanaré a tots els regidors de Madrid que portin durant el pròxim ple adhesius grocs com a mostra de repulsa a aquest fet, que és un cas de discriminació insòlit, un més de discriminació i segregació, que no es pot passar per alt", ha avançat. En qualsevol cas, Villacís ha assegurat que se sent "orgullosa de ser la vicealcaldessa de l'Ajuntament de Madrid, un lloc on no importa d'on vinguis, quin idioma parlis, ni com retolis el teu comerç".

"A diferència d'altres ciutats, a Madrid es respira llibertat per posar en pràctica polítiques útils, que és el que està fent l'Ajuntament de Madrid, amb un govern liberal, en el qual per primera vegada s'ha incrementat la despesa social amb 1.000 milions d'euros i s'han acumulat estalvis d'impostos per valor de 500 milions", ha defensat la membre de Cs. No obstant això, ha matisat que "no tan sols és una ciutat lliure per abaixar impostos, sinó perquè no discrimina i permet viure en pau, sent qui vulguin ser, a totes les persones que la trepitgen".

Moderació

Per acabar, ha declarat que "allò important és que el centre sigui fort, perquè és llavors quan es propicien acords com el que es coneix com a Pacte de la Vila, en el qual es varen asseure tant Ortega Smith (Vox) com Rita Maestre (Más Madrid)". "És positiu que escenaris com aquest es produeixin i per a això cal atreure la ciutadania a la moderació", ha subratllat Villacís. "A Madrid, per exemple, malgrat els acords aconseguits amb Vox, no s'ha destinat ni un euro menys a la lluita contra la violència de gènere", ha recordat. En definitiva, "no ha tingut cap preu per a la democràcia", ha conclòs.

stats