Política11/05/2020

Els batles de MÉS demanen protocols més clars

La formació ecosobiranista denuncia que els ajuntaments han hagut d'assumir més competències sense un increment de recursos

Ara Balears

PalmaEls batles de MÉS per Mallorca han reclamat aquest dilluns protocols i instruccions més clares per part de les administracions supramunicipals, com el Govern o el Consell de Mallorca. Els municipis han hagut d'assumir més competències durant la crisi del coronavirus amb els mateixos recursos, i ara "es veuen obligats a adoptar més decisions de les assignades per llei", ha assegurat el coordinador de la formació, Antoni Noguera.

Noguera ha estat acompanyat pels batles ecosobiranistes i ha reclamat "la necessitat de rebre instruccions més clares i suport financer". Per part seva, la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha recordat que des de MÉS s'ha reivindicat "la necessitat de disposar del superàvit municipal al 100%", a més de tenir capacitat d'endeutament i flexibilitzar el sostre de despesa. Ramon ha recordat que a hores d'ara només s'ha aconseguit "disposar del 20% del superàvit del 2019 per destinar-lo a serveis socials i despeses derivades del covid-19".

Cargando
No hay anuncios

El batle de Montuïri, Joan Verger, ha insistit que "una cosa és col·laborar entre administracions i una altra és assumir feina, despesa i responsabilitats que no ens són pròpies". Verger ha assenyalat que "durant aquestes setmanes hem estat a disposició del Govern per facilitar i dur a terme totes les tasques que se'ns han encomanat".

Els batles de MÉS han reclamat també protocols per regular les festes populars i saber quines activitats es poden dur a terme, aforaments màxims i mesures de seguretat i higiene. També han demanat protocols per a les escoletes de 0-3 anys i les escoles d'estiu. Pel que fa a les instal·lacions i recintes municipals, els batles ecosobiranistes han reclamat que hi hagi coordinació entre diferents administracions per garantir una neteja òptima dels serveis municipals.