Emergència climàtica
Política 04/08/2023

Els batles de MÉS, preocupats davant la possible eliminació dels ajuts a ajuntaments per fer front a l'emergència climàtica

"No tenim cap garantia que el Consell respecti la decisió del ple si qui ha d'executar el pla és qui hi ha votat en contra"

ARA Balears
2 min
Els batles de MÉS

PalmaEls batles de MÉS per Mallorca han mostrat aquest divendres preocupació davant la possible eliminació dels Plans d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que des de fa dues legislatures impulsa el Consell de Mallorca.

Segons els batles ecosobiranistes, aquest pla insular d'ajuts ha permès als municipis executar nombroses intervencions i han suposat una injecció econòmica molt important. De fet, recorden que sense aquests ajuts molts de municipis no haurien pogut tirar endavant obres i actuacions encaminades a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Coincidint amb la primera assemblea de batles de la legislatura convocada pel Consell de Mallorca, els càrrecs municipals de MÉS han traslladat el seu malestar i preocupació. Això tenint en compte que els departaments insulars de Medi Ambient i Cooperació Local són gestionats per consellers designats pel partit Vox, "manifestament negacionista del canvi climàtic i partidari de reduir l'administració pública", han expressat.

Cal afegir que MÉS va aconseguir en el darrer ple del Consell de Mallorca aprovar una moció en què s'instava l'equip de govern insular a mantenir el PAESC. Tot i ser aprovada, el portaveu de MÉS al Consell, Jaume Alzamora, recorda que la iniciativa va prosperar sense els vots de Vox. "No tenim cap garantia que el Consell respecti la decisió del ple si qui ha d'executar el pla és qui hi ha votat en contra. La preocupació dels batles és compartida i per això estarem vigilants i atents. Farem tot el que sigui possible per fer complir la voluntat del ple", han dit.

Durant l'encontre amb els batles, el portaveu de MÉS ha remarcat que Mallorca i el conjunt de la Mediterrània són una de les zones més vulnerables del planeta davant l'emergència climàtica. Aquesta lluita, ha dit, "ha de ser global i des del Consell de Mallorca la legislatura passada, des de la nostra vocació municipalista, la vàrem fer extensiva a tots els ajuntaments de l'illa".

stats