Política03/05/2022

Les Balears col·laboren amb l'Estat en la investigació del cas Pegasus

Els dos executius estan en contacte des d'abans que el cas fos públic

ARA Balears

PalmaEl Govern de les Illes Balears col·labora amb l'estatal des de fa setmanes per tal d'esbrinar i conèixer la realitat del cas Pegasus. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat aquest dimarts que els dos executius treballen "de manera molt estreta" des d'abans que el cas d'espionatge arribàs als mitjans de comunicació i es fes públic.

"La Direcció General de Modernització de la Conselleria de Fons Europeus està treballant en aquest sentit amb l'Estat; de fet, no des que han aparegut les escoltes de Pegasus, sinó des de molt abans" ha remarcat la consellera en roda de premsa. A més, ha detallat que el govern espanyol ha activat un protocol en matèria de ciberseguretat que està desenvolupant la Direcció General de Modernització. En aquest sentit, ha assegurat que, per ara, no pot donar més informació, però que es preveu que els pròxims dies es facin públiques més dades sobre aquest protocol.

Cargando
No hay anuncios

Aquestes declaracions de Garrido arriben 24 hores després que el portaveu del Govern, Iago Negueruela, qualificàs d'"extremadament greus" els casos espionatge que han sortit a la llum les darreres setmanes tant a polítics del govern espanyol com a polítics catalans. Negueruela va reclamar explicacions, però també va expressar total confiança en les investigacions del govern de l'Estat per conèixer fins on arriben les conseqüències d'un fet que "no es pot tolerar de cap manera".

Cargando
No hay anuncios

Aquest dimarts s'ha fet públic també que Pedro Sánchez haurà de comparèixer al Congrés per explicar-se i defensar el paper de l'Estat i tot el que amaga el cas Pegasus.