Política 02/11/2019

Podem assegura que no permetrà que "el tàndem Casado-Sánchez" torni a fer retallades a la "nostra sanitat"

El partit aposta per eliminar els copagaments i reduir les llistes d'espera

Ara Balears
1 min
Les candidates d'Unides Podem atenent als mitjans davant l'Hospital Son Espases

PalmaUnides Podem ha explicat aquest dissabte el seu programa per "blindar" l'estat de benestar i ha assegurat que no permetrà que, a les "portes" d'una nova recessió econòmica, "el tàndem Casado-Sánchez torni a passar les tisores per la nostra sanitat". "El 10 de novembre hem d'omplir les urnes de salut i dignitat", han reclamat les candidates d'Unides Podem per Balears al Congrés dels diputats, Antònia Jover i Lucía Muñoz, i la número 1 al Senat per Mallorca, Beni Aguiló.

Jover ha subratllat que "la sanitat és un pilar de la nostra democràcia" i ha lamentat que "fa anys que veiem com el PP i el PSOE la retallen". Per Podem, la sanitat és un "dret de tothom", per la qual cosa Jover s'ha mostrat partidària d'augmentar les llistes de professionals de medicina i infermeria, eliminar els copagaments i reduir les llistes d'espera, a més de millorar l'atenció de la salut mental i la dependència.

Per part seva, Muñoz ha declarat que "l'educació és un altre dels pilars de l'estat de benestar" i ha criticat que en els darrers 10 anys la inversió en educació "no ha fet més que caure". Podem s'ha compromès a apujar la inversió en educació fins a un 5,6% del PIB i a garantir-ne la gratuïtat, ja que és la "millor manera" de garantir la igualtat d'oportunitats.

Finalment, Aguiló ha destacat que la sanitat i les cures pal·liatives són "clau" en una societat democràtica. "Volem una sanitat de qualitat i pública. No volem un sistema lucratiu", ha assenyalat.

stats