Política 04/07/2019

Arxiven la denúncia de Fevitur contra Antoni Noguera per haver limitat el lloguer turístic

El 'lobby' de lloguer turístic l'havia acusat de prevaricació urbanística

J. Genovard
2 min
Antoni Noguera, batle de Palma en funcions

PalmaEl Jutjat d'Instrucció de les Illes Balears ha fet públic aquest dijous que arxiva la denúncia que Fevitur va interposar contra l'exbatle de Palma Antoni Noguera. El cas s'inicià al mes de febrer, quan el 'lobby' de lloguer turístic acusà Noguera d’un delicte de prevaricació administrativa i d’un altre de prevaricació urbanística.

Cinc mesos després que Fevitur interposàs la denúncia, el jutjat ha arxivat el cas perquè considera que la denúncia no és ferma. Noguera ha fet pública, al seu compte de Twitter, la notificació que ha rebut per part de l'Administració de Justícia.

Arxiven la denúncia de Fevitur contra Noguera

Des de l'inici del cas, Noguera defensà la seva innocència i apuntà que la denúncia era una maniobra del 'lobby' per pressionar l'equip de govern i aconseguir que retiràs la decisió de prohibir el lloguer turístic a edificis plurifamiliars i el permetés a habitatges unifamiliars. En una entrevista a l'ARA Balears, Noguera assegurà que "molts 'lobbies' pressionen amb denúncies falses".

Fevitur basava la seva denúncia que, segons les seves pròpies investigacions, Cort hauria fet “informes urbanístics completament arbitraris i que no s'ajustaven a la realitat” amb la intenció de culminar el “pla preconcebut” d’eliminar el lloguer turístic a Palma.

La denúncia del 'lobby' del lloguer turístic ha acabat de la mateixa manera que acabà la denúncia que el PP interposà contra l’exconseller de Mobilitat Biel Vicens i l’exdirector general de Mobilitat Antoni Verger pel cas Trens l'any 2015. En ambdós casos el Jutjat d'Instrucció decidí arxivar el cas perquè considerà que les acusacions no eren fermes.

stats