Política 25/04/2017

El jutge arxiva el cas contra Marhuenda i Casals per pressionar Cifuentes

La presidenta de la Comunitat va declarar que no se sentia coaccionada

D.s.u.
1 min
Marhuenda nega pressions a Cifuentes perquè no denunciés

MadridEl jutge del cas Lezo ha ordenat aquest dimarts la desimputació del director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, i del president del rotatiu, Mauricio Casals, acusats inicialment de coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, segons fonts jurídiques.

Després de prendre declaració als dos imputats, i també a la mateixa afectada, el jutge ha decidit creure's la versió del periodista i el seu cap, que asseguraven que les gravacions en què es comprometien a pressionar Cifuentes eren mentides pietoses per a Edmundo Rodríguez Sobrino, conseller delegat de l'editora de 'La Razón' i implicat pressumptament en la trama corrupta com a màxim directiu de la filial del Canal de Isabel II a través de la qual es van comprar empreses a l'estranger a preu inflat.

A més, la mateixa Cifuentes va declarar no haver-se sentit pressionada pels periodistes, fet que ha acabat de motivar-ne la desimputació.

En el mateix cas, el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco té previst interrogar aquest matí Ildefonso de Miguel, que va ser el gerent del Canal de Isabel II fins al 2009, i que ha sigut detingut aquest mateix dimarts per la Guàrdia Civil.

stats