Ciutadans
Política 16/12/2022

Arrimadas renúncia a liderar la candidatura contra Bal

Al gener es vota el model del partit i el seu lideratge

ARA
2 min
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, aquest dilluns en roda de premsa

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, treballa en una candidatura "de consens" de cara a les primàries en què la militància decidirà qui ha de pilotar el partit. En la llista no figuraria el seu principal rival, Edmundo Bal, amb qui havia mantingut reunions els últims dies per mirar de reconduir la relació. Ella, per la seva banda, només figurarà a l'última plaça, segons ha dit, de manera simbòlica. Ho ha explicat en una roda de premsa recollida per Europa Press, en què ha assegurat que aquesta llista està "molt avançada" i es farà pública els pròxims dies. "Bal i jo som referents, ja som coneguts i tenim protagonisme", ha explicat: "És el moment de donar protagonisme a altres companys".

Quan Bal es va postular per liderar Ciutadans expressant discrepàncies sobre el model del partit amb Arrimadas, la dirigent va advertir que es presentaria si no hi havia unitat i ell no renunciava a la candidatura. La dirigent taronja ha assegurat que la llista que planteja no s'està elaborant "amb un bolígraf en un despatx" sinó amb el consens de "molta gent". "No és el moment de pensar en el Congrés o en les generals", ha dit -encara que fonts del partit apunten que la dirigent aspira a ocupar un lloc destacat a la Cambra-, sinó en les municipals i autonòmiques, ni tampoc toca "anar a un conflicte". El que es votarà al gener serà tant el nou model del partit, amb una secretaria general que s'encarregarà del govern intern de la formació i un portaveu polític, com els aspirants a liderar-lo.

Bal no s'ha pronunciat de moment sobre la proposta, tot i que la líder del partit li ha llançat un dard quan ha dit que "ningú entén" que en un moment en què el president Pedro Sánchez està cometent "més abusos a la democràcia", algú "faci entrevistes per atacar-la". "Jo no faré això amb un company, amb la meva mà dreta", ha etzibat, assegurant que els últims dies ha agafat "molt el telèfon i poc el micròfon".

Carrizosa es pronuncia a favor d'Arrimadas

Amb el pas dels dies, Arrimadas va recuperant terreny després del xoc amb Bal, que comptava amb el gruix del grup parlamentari de Cs al Congrés i també l'antic rival d'Arrimadas, Francisco Igea. La direcció catalana de Ciutadans s'havia esperat a mullar-se per la seva líder a l'espera de com es concretava la tercera via d'aquesta candidatura alternativa. La prioritat del líder del partit a Catalunya era guanyar pes i autonomia. Finalment, el dirigent català va fer el pas ahir de pronunciar-se en favor d'Arrimadas en una entrevista a El Mundo: "Bal s'està equivocant, s'ha d'integrar a la llista d'unitat a Cs", hi deia.

stats