Política 23/03/2021

Armengol, sobre les restriccions: "No prenem cap mesura contradictòria"

La presidenta del Govern defensa que es prenguin mesures ràpidament per evitar una quarta onada

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el ple del Parlament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern apliqui noves restriccions per frenar l'expansió del coronavirus, els contagis del qual tornen a incrementar-se. Cal recordar que la incidència acumulada a 14 dies ha passat de 41 a 47,5 casos per cada 100.000 habitants en gairebé una setmana. "No prenem cap mesura contradictòria. Vaig explicar molt clarament que si hi havia pujada, les restriccions es prendrien de manera ràpida", ha dit en resposta a una pregunta de la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp. "La nostra estratègia és, primer de tot, controlar la situació sanitària", ha afegit.

Armengol ha insistit que "la Setmana Santa és una època de risc extrem" i ha recordat que molts països a hores d'ara tenen "una pujada alta de contagis". "Començam a tenir un ascens de contagis i no podem provocar una quarta onada", ha continuat. La presidenta ha remarcat que, per "plantejar la temporada d'estiu", s'ha de fer "de manera segura i amb tots els controls de mobilitat".

La cap de l'Executiu ha comentat que es continua treballant per establir "corredors segurs amb països emissors", en la posada en marxa del certificat de vacunació, en els controls a ports i aeroports i, en definitiva, "en una reobertura segura". "Quant a la reactivació, és fonamental seguir amb el sistema de protecció i ajudes. Hem aconseguit la fita d'aconseguir 900 milions d'ajudes directes per a empreses amb més caiguda de facturació", ha dit respecte de la situació econòmica.

stats